Užkandis, kuriuo nustebinsite svečius: traškios bulvių odelės

Traškios bulvių odelės / „Ant medinės lentelės“ nuotr.
Traškios bulvių odelės / „Ant medinės lentelės“ nuotr.
Šaltinis: Žmonės.lt
2018-03-03 09:21
AA

Tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina dalijasi traškių bulvių odelių, įdarytų plėšyta kiauliena, receptu.

Šis receptas gal ir ne pats sveikiausias, bet kartais pasidaryti cheat day ir pasilepinti tikrai galima. Bulvių odelės a.k.a. potato skins, ne taip jau dažnai naudojamas bulvių gamybos būdas. Taip ruošiant bulves, jos kepamos du kartus taip užtikrinant odelės traškumą. Beje, iškepusių bulvių vidurys lieka nepanaudotas, iš jų siūlau pasigaminti šiuos bulvių košės kepsnelius.

„Ant medinės lentelės“ autorė Kristina / Asmeninio archyvo nuotr.

20 bulvių odelių reikės:

  • 400 g. plėšytos kiaulienos su BBQ padažu ARBA kitos mėsos.
  • 10 vidutinio dydžio bulvių
  • Druskos
  • 1 v.š. aliejaus
  • 100 g. sūrio
  • 4 v.š. graikiško jogurto arba grietinės
  • Saujelės česnako laiškų
Traškios bulvių odelės / „Ant medinės lentelės“ nuotr.

Gaminame:

  1. Pirmiausia paruošiame mėsą. Jei kepsite plėšytą kiaulieną, jums prireiks net kelių valandų, bet rezultatas tikrai vertas pastangų – jei dar niekada nebandėte, būtinai pabandykit! Kepkite daugiau mėsos – ją galėsite panaudoti ir kitiems patiekalams kelių dienų eigoje arba užšaldyti. Jei tiek daug laiko neturite – čia puikiai tiks ir jūsų mėgstama mėsa, pavyzdžiui, kepta malta mėsa su pomidorų padažu arba kepti vištienos gabalėliai.
  2. Bulves labai švariai nuplauname, nušveičiame visus purvus – patogiausia tai daryti su kempinėle.
  3. Bulves perpjauname perpus, dedame į kepimo skardą, aptepame aliejumi, pabarstome druska ir kepame 190 laipsnių orkaitėje apie valandą (kol bulvės suminkštėja).
  4. Iškepusias bulvių puseles išskaptuojame šaukšteliu, įdarome plėšyta kiauliena, pabarstome tarkuotu sūriu ir kepame orkaitėje dar 10 minučių.
„Ant medinės lentelės“ logo / „Ant medinės lentelės“ nuotr.

5. Bulvių puseles patiekiame su jogurto / grietinės šaukšteliu ir pabarstome smulkintais česnakų laiškais (arba svogūnų laiškais).

Daugiau receptų rasite www.antmedineslenteles.com