Vaidas Baumila atskleidė netikėtą būdą, kaip malšina įtampą: „Tai – geriausia terapija“

Vaido Baumilos koncertas „Apžavai“  / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.
Vaido Baumilos koncertas „Apžavai“ / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.
Šaltinis: Pranešimas spaudai
A
A

Pavasariškoje aktoriaus Giedriaus Savicko virtuvėje – kepančių blynų kvapas. Čia apsilankė ypatingas svečias, nes skusti bulves, anot Giedriaus, reikia tikros žvaigždės. Išbandyti įvairius bulvinių blynų receptus į pagalbą aktoriui atvyko dainininkas Vaidas Baumila.

Vaidui bulvių skutimas nesvetimas. Dar vaikystėje šį namų ruošos darbą jam skirdavo mama. Dabar V.Baumila sako į procesą pažiūrėjęs iš kitos pusės, rašoma LNK televizijos pranešime spaudai.

Vaidas Baumila
Vaidas Baumila / Ugniaus Bagdonavičiaus nuotr.

„Kai esu suaugęs, suprantu, kad bulvių skutimas – geriausia terapija. Tada nusiramini, būni bulvių skutime ir niekame daugiau. Visi mobiliakai, pašalinės mintys nueina į šalį – tiesiog skuti bulves“, – laidoje „Valgoma ar nevalgoma“ pasakojo dainininkas.

Vaidas juokavo, kad po koncertų įtampą nuima būtent skusdamas bulves, o paklaustas, ką keps, atsako, kad gamins sau pačiam gerą energiją.

Giedrius Savickas, Vaidas Baumila
Giedrius Savickas, Vaidas Baumila / Ugniaus Bagdonavičiaus nuotr.

G.Savickas ir V.Baumila ragavo bulvinius blynus keturiais skirtingais būdais: vokišku – su obuoliene, lenkišku – su cukrumi, skandinavišku – su lašiša, grietine ir raugintu agurku, tradiciniu lietuvišku – su grietine ir svogūnų laiškais.

Ruošdamas blynus dainininkas prisiminė mėgstamiausius vaikystės patiekalus, kai kuriuos pagaminti jis mamos prašo iki šiol. Ypač V.Baumilai patinka jos kepti lietiniai blyneliai.

Giedrius Savickas, Vaidas Baumila
Giedrius Savickas, Vaidas Baumila / Ugniaus Bagdonavičiaus nuotr.

„Tai toks paprastas dalykas – mama skaniai kepa lietinius su baravykais, o viduje – sūris. O jei dar dešrelė...“ – apie mamos receptą užsisvajojo Vaidas.

Giedrius Savickas, Vaidas Baumila
Giedrius Savickas, Vaidas Baumila / Ugniaus Bagdonavičiaus nuotr.

Ragaudami iškeptus blynus vyrai įminė net kelias istorines mįsles. Ar žinojote, kad Norvegijos karalius agurkėlį pjausto į tiek dalių, kiek metų trunka jo valdymas?

Laida „Valgoma ar nevalgoma“ – LNK interneto televizijoje.