Vaidas Baumila atskleidė netikėtą būdą, kaip malšina įtampą: „Tai – geriausia terapija“
Pavasariškoje aktoriaus Giedriaus Savicko virtuvėje – kepančių blynų kvapas. Čia apsilankė ypatingas svečias, nes skusti bulves, anot Giedriaus, reikia tikros žvaigždės. Išbandyti įvairius bulvinių blynų receptus į pagalbą aktoriui atvyko dainininkas Vaidas Baumila.
Vaidui bulvių skutimas nesvetimas. Dar vaikystėje šį namų ruošos darbą jam skirdavo mama. Dabar V.Baumila sako į procesą pažiūrėjęs iš kitos pusės, rašoma LNK televizijos pranešime spaudai.
„Kai esu suaugęs, suprantu, kad bulvių skutimas – geriausia terapija. Tada nusiramini, būni bulvių skutime ir niekame daugiau. Visi mobiliakai, pašalinės mintys nueina į šalį – tiesiog skuti bulves“, – laidoje „Valgoma ar nevalgoma“ pasakojo dainininkas.
Vaidas juokavo, kad po koncertų įtampą nuima būtent skusdamas bulves, o paklaustas, ką keps, atsako, kad gamins sau pačiam gerą energiją.
G.Savickas ir V.Baumila ragavo bulvinius blynus keturiais skirtingais būdais: vokišku – su obuoliene, lenkišku – su cukrumi, skandinavišku – su lašiša, grietine ir raugintu agurku, tradiciniu lietuvišku – su grietine ir svogūnų laiškais.
Ruošdamas blynus dainininkas prisiminė mėgstamiausius vaikystės patiekalus, kai kuriuos pagaminti jis mamos prašo iki šiol. Ypač V.Baumilai patinka jos kepti lietiniai blyneliai.
„Tai toks paprastas dalykas – mama skaniai kepa lietinius su baravykais, o viduje – sūris. O jei dar dešrelė...“ – apie mamos receptą užsisvajojo Vaidas.
Ragaudami iškeptus blynus vyrai įminė net kelias istorines mįsles. Ar žinojote, kad Norvegijos karalius agurkėlį pjausto į tiek dalių, kiek metų trunka jo valdymas?
Laida „Valgoma ar nevalgoma“ – LNK interneto televizijoje.