Vakarienei – daržovių pyragas

Daržovių pyragas / Shutterstock nuotr.
Daržovių pyragas / Shutterstock nuotr.
Šaltinis: Žurnalas „JI“
A
A

Vakarienei neretai norisi kažko lengvo, maisto nepakraunančio skrandžio. Daržovių pyragas skamba puikiai!

12 porcijų. Pagaminsite per 1,5 val. (neskaičiuojant šaldymo laiko).

Pagrindui: 180 g viso grūdo kvietinių miltų, žiupsnelis druskos, 100 g šalto sviesto, 1–2 šaukštai šalto vandens.

Įdarui: 130 g mocarelos, 300 g rikotos, 80 g parmezano, 2 kiaušiniai, šaukštelis druskos, žiupsnis malto muskato, šaukštas šviežių ar šaukštelis džiovintų raudonėlių, 3 nedidelės cukinijos, baklažanas, 2 didesnės morkos, moliūgo griežinėlis, poras, kelios šviežių bazilikų šakelės.

  • Iš pagrindui skirtų produktų paruoškite kapotą tešlą (rankomis ar virtuviniu kombainu), suspauskite į gumulą ir bent pusvalandį palaikykite šaldytuve. Paskui iškočiokite šiek tiek didesnį nei kepimo skarda lakštą, suformuokite krepšelį ir dar keliolikai minučių dėkite į šaldytuvą.
  • Atšalusį tešlos pagrindą uždenkite kepimo popieriaus lakštu, priberkite balasto (žirnių ar specialių akmenukų), šaukite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite 15–20 min.
  • Paruoškite įdarą: kiaušinius sumaišykite su rikota, parmezanu, pasūdykite, pagardinkite muskatu. Įmaišykite kubeliais susmulkintą mocarelą. Įdarui skirtas daržoves, išskyrus porus, daržovių skustuku, mandolina ar aštriu peiliu supjaustykite kuo plonesnėmis juostelėmis (stenkitės, kad jos būtų vienodos). Porus supjaustykite juostelių pločio gabaliukais. Kad kietesnių daržovių juostelės būtų lankstesnės ir sukamos nelūžinėtų, galite minutę pakaitinti mikrobangų krosnelėje.
  • Į apkepusį ir praaušusį tešlos krepšelį sukrėskite kiaušinių ir sūrio mišinį, standžiai susukite daržovių juosteles ir gramzdinkite į minkštą įdarą. Tuščiuose tarpuose išdėliokite porų gabaliukus. Paruoštą pyragą šaukite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite 45–50min. Iškepusį papuoškite bazilikų lapeliais ir iš karto patiekite.

TAIP PAT SKAITYKITE: Gaminame lazaniją. Net 27 receptai!

{recipe|4839}
{recipe|5213}
{recipe|5301}
{recipe|5614}
{recipe|4681}
{recipe|4801}