Vegetariška aštri sriuba

Vegetariška čili sriuba / Redakcijos archyv.
Vegetariška čili sriuba / Redakcijos archyv.
Šaltinis: Ji24.lt
A
A

Skanią aštrią sriubą galima pagaminti ir be mėsos. Jei negardinsite tarkuotu sūriu, šildanti sriuba tiks ir veganams.

Jums reikės: 200 ml vandens, 500 g sojų faršo, 1 a. š. druskos, 1 a. š. universalių prieskonių, 70 ml aliejaus, 1 svogūno, 3 skiltelių česnako, 1 a. š. aitriujų paprikų miltelių, 2 indelių konservuotų pomidorų savo sultyse, 2 indelių konservuotų pupelių, 4 aitriųjų paprikų.

  • Į verdantį vandenį suberkite sojų faršą, druską ir prieskonius. Pavirkite keletą minučių, nukaiskite ir palikite išbrinkti.
  • Aliejuje pakepinkite pjaustytus svogūnus ir česnakus, suberkite sojų faršą ir aitriųjų paprikų miltelius. Šiek tiek apkepkite.
  • Supilkite pomidorus ir pupeles, po kelių minučių ir smulkintas aitriąsias paprikas (tinka šviežios, džiovintos ar konservuotos), virkite 10–15 min. Pertrinkite elektriniu plaktuvu iki norimos konsistencijos.
  • Patiekite apibarstytą tarkuotu sūriu su skrudinto batono riekele.