Velykų stalui – anties krūtinėlė per 10 minučių ir šokoladinis pyragas kiaušinių lukštuose

Brownie kiaušinių lukštuose / Autorės nuotr.
Brownie kiaušinių lukštuose / Autorės nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
A
A

Tinklaraščio Maistoklubas.lt autorė Ilona Juciūtė visada siūlo pažvelgti į tradicines šventes šiek tiek netradiciškai. Ne išimtis ir šios Velykos, per kurias ji siūlo išmėginti su apelsinų sultimis keptą anties krūtinėlę, kiaušinius ragauti užkandant puikia prieskonine duonele, o desertui išbandyti paską ir „brownie“ kiaušinių lukštuose.

„Velykoms įprasta kepti tradicinę saldžią pynę. Bet šįkart siūlau išsikepti prieskoninės duonelės su česnakais, prie kurios puikiai tiks svarbiausias šios šventės patiekalas – kiaušiniai“, – sakė I.Juciūtė.

Pagrindiniam patiekalui maisto specialistė siūlo su apelsinų sultimis keptą antį, kuri turėtų palikti įspūdį visiems valgytojams.

„Tai efektingas ir labai greitai paruošiamas patiekalas – šiek tiek laiko pasiruošimui, o orkaitėje kepti  reikės tik 10 minučių. Anties krūtinėlė – išskirtinio skonio, labai maistinga, tačiau mažai kaloringa, todėl paruošę karštam stalui šį patiekalą apsaugosite svečius nuo persivalgymo“, – aiškina Maistoklubas.lt autorė.

Velykinė paska – labai populiarus saldus velykinis patiekalas Rusijoje ir kitose stačiatikių šalyse. Jei dar neragavote, I.Juciūtė siūlo tai padaryti jau per šias Velykas, nes tai išties yra ne tik labai skanus desertas, bet ir stalo puošmena. O ir pagaminsite ją visai nesunkiai.

„Varškę paskai skaniau naudoti riebesnę, tačiau tinka ir liesesnė. Ruošiant šį patiekalą galima naudoti mėgiamus džiovintus vaisius ar riešutus, tik norėčiau pastebėti, kad ryškesni atrodys įspūdingiau“, – pataria pašnekovė.

TAIP PAT SKAITYKITE: Populiariausi valgiai ant lietuvių Velykų stalo. Receptai

Desertui taip pat visada galite iškepti pyragą paprastą formoje, tačiau kur kas įdomiau pyragas atrodys iškeptas tuščių kiaušinių lukštuose. Pasak I.Juciūtės, galima net papokštauti ir pabandyti įtikinti namiškius, kad tai – kuo tikriausi kiaušiniai.

„Linkiu praleisti Velykas kartu su pačiais artimiausiais prie šviesaus, pavasariu kvepiančio stalo. Jei ruošdamiesi šventei norite patirti mažiau streso, susėskite su šeima ar tais, su kuriais ketinate švęsti, skirkite laiko ir pasiplanuokite iš anksto, ką norėsite valgyti, kaip puošite stalą, kas bus atsakingas už vieną ar kitą darbelį – svarbu įjungti visus tam, kad pajustų šventės prasmę, dvasią ir ją kartu sukurtų. Lai šventė tampa – ne privalomas valgio gaminimas, o malonumas pradžiuginti save ir artimiausius“, – linkėjo tinklaraščio Maistoklubas.lt autorė.

{recipe|5073}
{recipe|5075}
{recipe|5077}
{recipe|5079}