Ypatinga penktadienio vakarienė

Pora. / Fotolia nuotr.
Pora. / Fotolia nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
A
A

Kartais reikia palepinti namiškiu, o kartu ir save. Darbo savaitės pabaigai pasiruošti ypatingą vakarienę.

Jautienos kepsneliai su kaparėliais

Kepsnys
Kepsnys / „Shuterstock“ nuotr.

Jums reikės: 8 minkštos jautienos gabaliukų (po 100 g), 1 kg pomidorų, nedidelio indelio marinuotų kaparėlių, kelių šviežių rozmarinų šakelių, 4 šaukštai aliejaus, druskos, pipirų.

  • Mėsą aptepkite aliejumi, dėkite į smarkiai įkaitintą aliejų (labai tinka keptuvė rantytu dugnu) ir kepkite (po 3–5 min. kiekvieną pusę). Sūdyti ir gardinti pipirais reikėtų jau iškeptus kepsnius.
  • Pomidorus užpilkite verdančiu vandeniu, perliekite šaltu, nulupkite, smulkiai supjaustykite ir kartu su kaparėliais kelias minutes patroškinkite. Šį padažą supilti ant kepsnių ir viską apibarstyti rozmarinais.

Žalioji bulvių košė

Žalia košė
Žalia košė / Autorės nuotr.

Jums reikės: 250 g bulvių, 500 g šaldytų žaliųjų žirnelių, vidutinio dydžio poro, 500 ml tirpaus daržovių sultinio, 25 g sviesto,150 ml grietinėlės.

  • Storasieniame puode išlydykite sviestą ir pakepinkite griežinėliais supjaustytus porus. Sudėkite nuskustas ir kubeliais supjaustytas bulves, supilkite sultinį ir uždengę virkite 10 min.
  • Suberkite žirnelius ir virkite dar 10 min.
  • Suminkštėjusias daržoves nusunkite ir po truputį pildami grietinėlę sugrūskite košę. Jei per tiršta, galima dar įpilti skysčio, kuriame virė daržovės.

Tropinių vaisių sluoksniuotis

Egzotinių vaisių sluoksniuotis
Egzotinių vaisių sluoksniuotis / Shutterstock nuotr.

Jums reikės: 185 g gabaliukais supjaustyto biskvito, citrinos, apelsino, 3 šaukštų sauso balto vyno, mango, 2 bananų, 100 ml grietinėlės plakti, šaukšto skysto medaus,100 g natūralaus jogurto, 2 kiaušinių trynių, 2 šaukštų kukurūzų krakmolo, 2 šaukštų cukraus, 300 ml pieno, šaukšto kokosų drožlių.

  • Nutarkuokite citrinų ir apelsinų žieveles, o iš pačių vaisių išspauskite sultis. Jas sumaišykite su vynu.
  • Biskvito gabaliukus išdėliokite į taures ir apšlakstykite sulčių bei vyno mišiniu.
  • Mangą nulupkite, išimkite kauliuką, minkštimą sutrinkite maišikliu ir supilkite ant sultimis sudrėkinto biskvito.
  • Trynius, cukrų ir krakmolą išplakite iki vienalytės masės. Toliau plakdami plona srovele supilkite pieną, užvirintą su citrinų ir apelsinų žievelėmis. Tada kiaušinių ir pieno masę supilkite į puodą, kuriame virė pienas, ir ant mažos ugnies nuolat maišydami kaitinkite, kol masė sutirštės. Nukelkite nuo ugnies ir palikite ataušti.
  • Bananus nulupkite, supjaustykite griežinėliais ir išdėliokite ant biskvito. Ant jų sukrėskite kiaušinių bei pieno masę ir dėkite į šaldytuvą.
  • Į standžiai išplaktą grietinėlę atsargiai įmaišykite medų, jogurtą. Sukrėskite ant sustingusio deserto ir apibarstykite kokosų drožlėmis.
{recipe|2482}
{recipe|3096}
{recipe|4331}
{recipe|4889}
{recipe|5287}