Žydų virtuvė. Kokia ji?

Žydų virtuvės skanėstai / Shutterstock nuotr.
Žydų virtuvės skanėstai / Shutterstock nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
A
A

Kam nusišypsojo laimė viešėti Izraelyje, lyg susitarę tvirtina, kad šios tautos patiekalai labai gardūs. Žinoma, mes negalime perteikti autentiškų skonių. Tiesiog – siūlome išmėginti keletą patiekalų...

Dažniausiai išskiriamos dvi šios virtuvės kryptys: aškenazių ir sefardų. Pirmoji – kuklesnė, mat aškenazių (Europoje gyvenusių žydų) moterys mokėjo ruošti taupiai, kukliai, bet skaniai. Sefardų virtuvė, paveikta arabų ir Viduržemio jūros virtuvių, – turtingesnė ir įvairesnė.

Abiejose virtuvėse laikomasi košerinio maisto gaminimo taisyklių. Jokiu būdu viename recepte nemaišomi mėsa ir pieno produktai, nevartojamos jūrų gėrybės.

IŠBANDYKITE!

{recipe|3706}
{recipe|3707}
{recipe|3708}
{recipe|3709}
{recipe|3710}