5 maisto produktai, kuriuos privalu turėti virtuvėje
Amžiuje, kuomet sveikata ir bendra organizmo gerovė įgavo tokią didelę svarbą, poreikis maitintis sveikai neatsiejamas kiekvieno mūsų gyvenimo palydovas.
Tačiau jei savo mitybos iš esmės keisti vis dar nenorite, o pirmiems žingsniams vis nesiryžtate, portalas timesofindia.com siūlo sprendimą – į savo racioną įtraukti penkis produktus, kurie visuomet turėtų būti ir jūsų virtuvėje.
Pienas. Jei jūsų organizmas gerai toleruoja laktozę, nėra jokios priežasties, kodėl pieno neturėtumėte gerti dažniau. Jis yra puikus kalcio, magnio, baltymų ir vitamino D šaltinis, o šios naudingosios medžiagos yra gyvybiškai būtinos sveikam kaulų vystymuisi.
Bananai. Skaidulų gausūs bananai yra vieni sveikiausių vaisių, kuriuos tik galite valgyti, – tokie pat sveiki (remiantis kai kuriais moksliniais tyrimais, gal net sveikesni), kaip ir obuoliai. Jie gerina virškinimo sistemos darbą, saugo nuo vidurių užkietėjimo, mažina skrandžio skausmus sergant opa, palaiko cukraus lygį kraujyje ir netgi lengvina rytinio pykinimo simptomus nėščiosioms.
Žalioji arbata. Jei iki šiol rytais pabundate ne nuo žaliosios arbatos gurkšnio, pats metas keisti savo įpročius! Itin daug naudingųjų medžiagų ir antioksidantų turinti žalioji arbata yra vienas sveikesnių gėrimų rytais. Ji gerina smegenų funkcijas, padeda norintiems atsikratyti svorio, mažina vėžinių ląstelių atsiradimo bei Alzheimerio ligos riziką ir gerina dantų būklę.
Agurkai. Vasarą juos vartoti ir turėti virtuvėje tiesiog būtina. Agurkuose gausu vandens, kuris palaiko organizmo hidrataciją ir padeda iš jo pasišalinti toksinams. O šioje daržovėje esantys vitaminai A, B ir C gerina imunitetą ir suteikia energijos.
Linų sėmenų sėklos. Ypatingai naudingose širdžiai linų sėmenų sėklose gausu skaidulų, padedančių ilgiau išlaikyti sotumo jausmą, vitamino B1 ir omega-3 rūgščių. Šios mažos sėklos, kuriomis galite gardinti mėgstamas salotas, košes ar jogurtą, mažina vėžio, įvairių širdies ir kraujagyslių ligų bei diabeto riziką.