„52 kartai“ receptas: ėriena su bulvių kroketais

„52 kartai“ ėriena su bulvių kroketais / „52 kartai“
„52 kartai“ ėriena su bulvių kroketais / „52 kartai“
Šaltinis: Žmonės.lt
A
A

„Kodėl „52 kartai“? Metuose yra lygiai tiek savaičių, vadinasi, ir savaitgalių. Taigi, lygiai tiek galimybių ir progų pabūti kartu su pačiais mylimiausiais, pačiais brangiausiais – su savo draugais,“ – maisto ir fotografijos tinklaraštį pristato jo autorius Robertas Daskevičius. Dalinamės „52 kartai“ receptu ir išskirtinėmis nuotraukomis!

Robertas Daskevičius
Robertas Daskevičius / Tinklaraštis „52 kartai“

Asmeninį maisto fotografijos projektą „52 kartai“ šiemet įgyvendinantis fotografas Robertas Daskevičius pristato naują fotosesiją įkvėpimui, iš kurios idėjų galės pasisemti planuojantys romantiškiausią savo gyvenimo šventę – vestuves.

Jei reikėtų išrinkti šventę, kur susirenka didžiausias būrys draugų, turbūt be abejonės tai būtų vestuvės. Todėl ši mano projekto fotosesija skirta vestuvių vakaro įkvėpimui. Nuo vietos iki dekoro, nuo gėlių iki stalo įrankių ir indų, nuo koncepcijos iki, žinoma, pačių maisto patiekalų – idėjų čia galima rasti viskam”, – sako fotografas ir kviečia paganyti akis į itin romantišką nuotraukų galeriją.

Šio karto patiekalai – šefo Jevgenij Volkov iš restorano „Apvalaus stalo klubo“ kūrinys. Kadangi fotosesijai pasirinkta erdvė miške, tad ir patiekaluose rasite miško skonių. Be to, visi patiekalai skirti tiems, kurį dievina grilių – čia ruošta viskas nuo užkandžio iki deserto. Virtuvės šefas siūlo griliuje „Big Green Egg“ rūkytą upėtakio užkandį su kiškio kopūstais, griliuje keptus ėriuko šonkaulius ir kumpį, o desertui – taip pat griliuje keptą bananą su lazdyno riešutais, šokoladu ir karamele.

Fotografas R.Daskevičius nuo metų pradžios kas savaitę surengia vis naują netikėtą maisto fotosesiją ir iliustruoja vis kito žymaus virtuvės šefo patiekalus, skirtus vakarienei su draugais. Iki metų galo prie projekto prisijungs 52 žymus ir aktyviai prie kulinarinio šalies gyvenimo prisidedantys virtuvės meistrai.

RECEPTAS: Ėriena su bulvių kroketais

  • 320 g ėrienos šonkaulių
  • 280 g ėriuko kumpio
  • Panko džiūvėsėlių
  • Petražolių
  • 100 g šparagų

PADAŽUI

  • 1 kg jautienos kaulų
  • 1-2 dideli svogūnai
  • 1-2 morkos
  • Saliero gumbo
  • Pomidorų pastos
  • Sviesto

BULVIŲ KROKETAMS

  • 200 g bulvių košės
  • 25 g panko džiūvesėlių
  • 20 g petražolių
  • 20 g parmezano sūrio
  • Šaukštas sviesto
  • 1 kiaušinio
  • Žiupsnelis druskos

TOPINAMBŲ TYREI

  • 200 g topinambų
  • 200 ml pieno
  • Šaukšto sviesto
  • Žiupsnelio druskos

Kiek: 4 žmonėms Sudėtngumas: vidutiniška

  1. Iš anksto paruoškite padažą. Apkepkite jautienos kaulus iki 180°C įkaitintoje orkaitėje beveik iki juodumo. Tada kaulus užpilkite vandeniu, supjaustykite morkas, salierą ir svogūną ir lėtai virkite apie 5 valandas. Tada viską nukoškite, įdėkite pomidorų pastos, sviesto ir lėtai virkite, kol padažas sutirštės.
  2. Ėriuko šonkaulius ir kumpį kepkite ant grotelių keramikinėje kepsninėje „Big Green Egg“ iki norimo kepimo lygio, pabarstykite druska ir pipirais. Iškepusį ėriuko kumpį aptepkite paruoštu padažu ir išvoliokite džiūvėsiuose su kapotomis petražolėmis.
  3. Šparagus nuvalykite, apkepkite ant grotelių kepsninėje ir pasūdykite.
  4. Paruoškite bulvių kroketus. Bulvių košę pertrinkite su druska, sudėkite sukapotas petražoles, parmezaną, sviestą ir viską gerai sumaišykite. Iš gautos masės suformuokite nedidelius rutuliukus. Juos apvoliokite kiaušinio ir panko džiūvesėlių mišinyje ir kepkite aliejuje 180°C temperatūroje.
  5. Paruoškite topinambų tyrę. Topinambus nuvalykite ir išvirkite piene. Nukoškite, bet pieno neišpilkite, įdėkite sviesto, druskos ir sutrinkite į tyrę. Jei bus per tiršta, įpilkite nuo virimo likusio pieno.
  6. Į lėkštę dėkite keptų šonkaulių, kumpio, po keletą bulvių kroketų ir šparagų, topinambų tyrės, pagardinkite padažu. Bulvių kroketus, padažą ir tyrę, kad neatauštų, galite šildyti puode kepsninėje.
            52 kartai
            52 kartai / Tinklaraštis „52 kartai“

            Skanaus!

            Daugiau receptų ir išskirtinių nuotraukų rasite 52kartai.lt