„52 kartų“ rudeniški receptai: miško arbata ir kepti vaisiai su sausainių trupiniais
„Kodėl „52 kartai“? Metuose yra lygiai tiek savaičių, vadinasi, ir savaitgalių. Taigi, lygiai tiek galimybių ir progų pabūti kartu su pačiais mylimiausiais, pačiais brangiausiais – su savo draugais,“ – maisto ir fotografijos tinklaraštį pristato jo autorius Robertas Daskevičius. Dalinamės „52 kartai“ receptu ir išskirtinėmis nuotraukomis!
„Nauja mano maisto fotosesija skirta įkvėpimui tiems, kurie nutars pagauti paskutines šiltas dienas gamtoje. Šį kartą - su skautu nuo 10-ies, šefu Andriumi Kubiliumi ir gardžiais itin lengvai paruošiamais patiekalais, kurie leis pakeisti įprastą meniu gamtoje į šį tą originalesnio ir įdomesnio. Tikiuosi, kad žiūrėdami nuotraukas pajusite miško atmosferą, dūmų kvapą ir pakviesite draugus dar vienam besibaigiančios vasaros nuotykiui su geru maistu. Kaip sako pats šio karto šefas, jei jau važiuojam į gamtą, nebūtina vadovautis stereotipu, kad čia tiks tik makaronai ir „tušonkė“ arba bulvės ir dešrelės, turint vos kelis tinkamus įrankius ir gerus ingredientus ir dar pridėjus vieną ingredientą, vardu fantazija, galima sukurti puikius patiekalus, kurie džiugins akis ir gomurį”, - pasakoja fotografas.
„Sapiegos bistro“ šefas A.Kubilius gamtoje siūlo pasigaminti itin paprastai paruošiamą upėtakio tartarą, ant laužo paruošti jautienos kepsnį su keptais grybais ir daržovėmis, desertui patiekti keptų vaisių ir išsivirti tikros miško arbatos.
Fotografas R.Daskevičius nuo metų pradžios kas savaitę surengia vis naują netikėtą maisto fotosesiją ir iliustruoja vis kito žymaus virtuvės šefo patiekalus, skirtus vakarienei su draugais. Iki metų galo prie projekto prisijungs 52 virtuvės meistrai, daugiausiai prisidedantys prie maisto kultūros puoselėjimo šalyje.
Receptas: Miško arbata
Reikės:
- Aviečių lapų
- Šaltalankių
- Mėlynių
- Aviečių
Kiek: 4 žmonėms
Sudėtingumas: lengva
Iš ingredientų išvirkite arbatą – užkaiskite vandenį ir sudėkite ingredientus 2-3 minutėms, kad prisitrauktų.
Receptas: Kepti vaisiai su sausainių trupiniais
Reikės:
- 2 persikai
- 2 kriaušės
- 2 slyvos
- 100 mėlynojo pelėsinio sūrio
- 200 g sausainių
- 50-60 g sviesto
- 20 g cukraus
- Šviežios uogos
Kiek: 4 žmonėms
Sudėtingumas: lengva
- Persikus, kriaušes ir slyvas perpjaukite per pusę ir kepkite ant grotelių, kol suminkštės (ant laužo arba griliuje)
- Paruoškite sausainių trupinius. Sausainius sumalkite, keptuvėje išlydykite sviestą su cukrumi ir lengvai pakepinkite
- Keptus vaisius pagardinkite sausainių trupiniais, sūriu ir turimomis šviežiomis uogomis. Tiks avietės, braškės, mėlynės, gervuogės, šilauogės. Dar galite pagardinti jaunais aviečių lapais.
Skanaus!
Daugiau receptų ir išskirtinių nuotraukų rasite 52kartai.lt