6 įdarai gardiems virtinukams

Virtiniai / Shutterstock nuotr.
Virtiniai / Shutterstock nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
A
A

Kas gali būti geriau už naminius virtinius? Ir nors jiems pagaminti reikia daugiau laiko, rezultatas tikrai nudžiugins. Be to, virtinių galite pasiruošti daugiau, su skirtingais įdarais ir užsišaldyti.

Virtinių tešla

Jums reikės: 3 stiklinių miltų, 100 ml pieno, 100 ml vandens, 1 kiaušinio, žiupsnelio druskos.

* Miltus persijokite į dubenį, viduryje padarykite duobutę. Į ją įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir šakute pamaišykite.

* Tada po truputį pilkite pieną ir vandenį, suminkykite tešlą. Ji turi išeiti gana kieta, nelipti prie rankų, tačiau stenkitės miltų nepadauginti.

* Tešlą virtiniams galite ruošti ir įprastu būdu, be pieno. Tokia bus kietesnė. Pienas pagerina tešlos skonį.

* Paruoštą tešlą suminkykite į rutulį ir suvyniokite į plėvelę. Palikite apie 40 min. pastovėti kambario temperatūroje. Per tą laiką paruoškite įdarus.

Mėsos įdaras

Jums reikės: 300 g kiaulienos faršo, 100 g jautienos faršo, 4 svogūnų, druskos ir pipirų pagal skonį.

* Svogūnus nuvalykite, supjaustykite mažais gabalėliais arba sumalkite elektriniu maišytuvu. Sumaišykite su kiaulienos ir jautienos faršu. Gautą masę pasūdykite ir pagardinkite pipirais.

* Tešlą padalinkite į mažesnius gabalėlius. Jei reikia, pabarstykite miltų. Iškočiokite. Didesne stikline arba puodeliu išspauskite apskritimus.

* Į apskritimo vidurį dėkite maždaug po šaukštelį faršo. Tešlos gabalėlį perlenkite, kad įdaras liktų viduje, sujunkite priešingus kraštus ir gražiai susukite kraštelį.

* Paruoštus virtinius sudėkite ant miltais pabarstytos lentos, kad nepriliptų.

* Virtinius dėkite į verdantį vandenį ir virkite apie 10 min. Patiekite su grietine, sviestu ar kečupu, spirgučių padažu.

* Likusius galite užšaldyti šaldiklyje.

Grybų įdaras

Jums reikės: 100 g virtų ryžių, 50 g džiovintų grybų, 1 svogūno, druskos pagal skonį.

* Grybus užpilkite vandeniu ir palaikykite apie pusvalandį, kad suminkštėtų. Tada vandenį nupilkite, o grybus smulkiai supjaustykite.

* Svogūną gerai nuvalykite ir smulkiai supjaustykite. Pakepinkite keptuvėje su grybais. Pasūdykite ir viską sumaišykite su virtais ryžiais.

Pomidorų įdaras

Jums reikės: 1 didelio pomidoro, 50 g mocarelos, kelių bazilikų šakelių, druskos ir pipirų pagal skonį.

* Pomidorą ties šakelės prisitvirtinimo vieta įpjaukite, pomidorą nuplikykite verdančiu vandeniu. Nulupkite odelę ir supjaustykite nedideliais gabalėliais.

* Mocarelą supjaustykite kubeliais. Sumaišykite su pomidorais. Pridėkite bazilikų, pasūdykite ir pagardinkite pipirais.

Varškės įdaras

Jums reikės: 200 g varškės, 50 g šoninės, 1 svogūno, 1 šaukšto džiovintų petražolių, druskos.

* Šoninę supjaustykite smulkiais gabalėliais. Varškę pertrinkite per sietelį ir sumaišykite su šonine.

* Svogūną nulupkite ir sutrinkite trintuve. Įmaišykite į varškės ir šoninės masę, pridėkite petražolių ir įberkite druskos. Viską gerai išmaišykite.

Bulvių įdaras

Jums reikės: 3 bulvių, 50 ml grietinėlės, 2 šaukštų sviesto, 1 šaukšto džiovintų peletrūnų, druskos.

* Išvirkite nenuluptas bulves. Tada nulupkite, supjaustykite ir elektriniu maišytuvu, įpylę grietinėlės ir įdėję sviesto, sutrinkite iki vientisos masės. Tada pridėkite džiovintų peletrūnų ir įberkite druskos.

Uogų įdaras

Jums reikės: 300 g mėgstamų uogų (mėlynių, vyšnių, braškių ar jų mišinio), 4 šaukštų cukraus, 1 šaukšto krakmolo, 1 šaukštelio vanilinio cukraus.

* Uogas nuplaukite, gerai nuvarvinkite, jeigu reikia, išimkite kauliukus. Tada dėkite į puodą, suberkite cukrų ir vanilinį cukrų. Pavirkite, kad šiek tiek suminkštėtų, bet nepervirkite. Neturi būti uogienė. Suberkite krakmolą ir dar kelias minutes pavirkite.