„Ko gero, vienintelis tortas, kurį valgau, yra „Pavlova“. Matyt, dėl to, kad šis desertas mažiausiai panašus į tradicinius tortus“, – neslepia artėjančioms šventėms ir savo keturiasdešimt penkerių metų sukakčiai besiruošianti aktorė, psichologė Lina BRAŽINSKAITĖ.
Gaminti ji labai mėgsta, tačiau ne saldumynus. „Jei į orkaitę keliauja pyragas, tikėtina, kad bus nesaldus – su kopūstais, žuvimi, grybais ar sūriu. Maisto gaminimas man – vienas geriausių atsipalaidavimo būdų. Turiu draugių, kurioms virtuvėje suktis – kančia. O man labai patinka – tarsi panyru į savo mintis ir kuriu. Net daugybę kartų gamintiems patiekalams kaskart stengiuosi suteikti naują skonį ar pateikimo būdą. Virtuvėje mėgstu improvizuoti“, – neslepia aktorė.
Tortų karaliene šeimoje buvo vadinama Linos močiutė – tėčio mama. „Ji buvo mokyklos direktorė ir puiki kulinarė. Kita močiutė, mamos mama, – medikė, chirurgė, baigusi darbą irgi skubėdavo namo lepinti šeimos gardžiausiais patiekalais, – pasakoja. – Bet tėvelio mamos tortų ir saldžių kepinių skonį iki šiol prisimenu. Gal dėl to dabartinių saldumynų ir nemėgstu, nes nė vienas skoniu neprilygsta močiutės kepiniams.