„Aš nemoku gaminti“ – bet šie nebrangūs varškėčiai negali nepavykti, o savaitgalio be jų nebeįsivaizduosite

Varškėčiai / Shutterstock nuotr.
Varškėčiai / Shutterstock nuotr.
Šaltinis: Reklama
A
A

Yra tokių patiekalų, kuriuos gaminti norisi reguliariai, ir jie niekada neatsibosta. Vienas tokių – kepti varškėčiai. Tai puikus maistas pusryčiams ir vakarienei, itin lengvai pagaminamas bei nekainuojantis daug, o jei ingredientus pirksite „Iki“ parduotuvėse – džiaugsitės dar ir itin prasisukę. Be to, šis receptas toks paprastas, kad tiesiog negali nepavykti!

Tikriausiai retas kuris visiškai nemėgsta keptų varškėčių! Vieniems juos gamindavo mama ar močiutė, kiti juos atrado jau sukdami galvas, ką pagaminti savo vaikams.

Bet kokiu atveju, jeigu jums nepatiko varškėčiai, galbūt tiesiog nevalgėte skanių? Vos keli ingredientai, lengvai pagaminami, o su skirtingais pagardais, rodos, ir niekada neatsibostantys.

Lengva sutaupyti

„Varškė – vienas dažniausiai pirkėjų krepšeliuose atsirandančių maisto produktų. Pastebime, kad taikant nuolaidas tiek varškei, tiek kitiems pieno produktams, pirkėjai noriai juos perka ir didesniais kiekiais, nes tai paprasčiausias būdas sutaupyti – nuolat vartojamų maisto produktų per akcijas nusipirkti visai savaitei“, – sako Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė.

IKI parduotuvė
IKI parduotuvė / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Be to, pažymi ji, perkant „Iki“ prekių ženklų produkciją sutaupyti galima ir be akcijų – dauguma prekių siūlomos itin patraukliomis kainomis.

„Pavyzdžiui, mūsų prekės ženklas „Clever“ turi platų prekių asortimentą už visada patrauklią kainą, tad ne išimtis ir varškė, pieno produktai, kiaušiniai, bakalėjos bei kitos nuolat perkamos maisto prekės“, – priduria V.Budrienė.

Taigi dalinamės pigių ir labai skanių varškėčių receptu, kuriuose esanti maža smulkmena – citrinos žievelė – suteikia jiems papildomo įdomaus skonio ir malonaus kvapo. Išbandykite!

Naminiai varškėčiai su paslaptimi

Varškėčiai
Varškėčiai / Shutterstock nuotr.

Ingredientai:

  • Varškė: 500 g 9 proc. riebumo
  • Kiaušiniai: 2 vnt.
  • Cukrus: 2 valg. š.
  • Druska: 1 žiupsnelis
  • Miltai: 8 valg. š.
  • Aliejus: 6 valg. š. kepimui
  • Pusės citrinos žievelė

Gaminame:

Varškę pertrinkite per smulkų sietelį – tai garantuos, kad varškėčiai bus puresni. Įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų, druską ir viską gerai išmaišykite.

Sudėkite miltus, suberkite nutarkuotą citrinos žievelę. Dar kartą viską gerai permaišykite. Tešla bus limpanti prie rankų, bet kuo mažiau miltų, tuo varškėčiai bus minkštesni! Tad formuodami juos ir dėdami į keptuvę sudrėkinkite rankas vandeniu ar aliejumi.

Kepkite įkaitintoje keptuvėje ant kokosų (galima ir įprasto) aliejaus po 3–4 min. iš abiejų pusių. Tiekite su mėgstamais pagardais – uogomis, džemu, jogurtu, klevų sirupu ar pan.

Skanaus!