Beatos Nicholson receptas Kūčių stalui: silkės suktinukai su gremolata
Beata Nicholson/ „Beatos Virtuvės“ nuotr.
Šaltinis: Žmonės
A
A
„Grožis, italų ir lietuvių virtuvės junginys. Maloniai rūgštus, kiek saldus ir derantis su silke. Rinkitės nelabai sūrią silkę. Tokius suktinukus šaldytuve galite palaikyti ir ilgiau. Prieš valgant tinka palaistyti citrinų sultimis“, – sako Beata Nicholson. Ji su portalo Žmonės.lt skaitytojais dalijasi silkės suktinukų receptu, puikiai tinkančiu Kūčių stalui.
Reikės:
- 240 g nestipriai sūdytos silkės arba 5–6 gabalėlių silkės filė
- 2 šaukštų auksinių razinų
- 2 šaukštų kaparėlių
- 20 g laiškinių česnakų arba dviejų laiškinių svogūnų
- ryšulėlio krapų ir petražolių
- 0,5–1 citrinos sulčių
- 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
- šviežiai maltų pipirų, druskos
Gaminimas:
- Gaminame gremolatą: razinas, kaparėlius, žoleles sukapojame peiliu arba sutriname trintuvu kartu su alyvuogių aliejumi, citrinų sultimis, druska, pipirais. Išeis tokia žalsva tyrė, panaši į pestą. Paragaujame, galbūt norėsis daugiau citrinų sulčių ar aliejaus.
- Kiekvieną silkės filė gabalėlį iš vidinės pusės, kur išimti kaulai, patepame šaukšteliu su trupučiu gremolatos, susukame į ritinuką ir persmeigiame mediniu iešmeliu. Sudedame į indelį ir leidžiame pastovėti šaldytuve arba valgome iš karto.
- Galima pasilikti šaukštelį gremolatos, atskiesti ją trupučiu citrinų sulčių ir aliejaus, padaryti skystesnį padažą ir juo palaistyti silkės filė.