Beatos Nicholson receptas Kūčių stalui: silkės suktinukai su gremolata

Beata Nicholson/ „Beatos Virtuvės“ nuotr.
Beata Nicholson/ „Beatos Virtuvės“ nuotr.
Šaltinis: Žmonės
A
A

„Grožis, italų ir lietuvių virtuvės junginys. Maloniai rūgštus, kiek saldus ir derantis su silke. Rinkitės nelabai sūrią silkę. Tokius suktinukus šaldytuve galite palaikyti ir ilgiau. Prieš valgant tinka palaistyti citrinų sultimis“, – sako Beata Nicholson. Ji su portalo Žmonės.lt skaitytojais dalijasi silkės suktinukų receptu, puikiai tinkančiu Kūčių stalui.

Reikės:

  • 240 g nestipriai sūdytos silkės arba 5–6 gabalėlių silkės filė
  • 2 šaukštų auksinių razinų
  • 2 šaukštų kaparėlių
  • 20 g laiškinių česnakų arba dviejų laiškinių svogūnų
  • ryšulėlio krapų ir petražolių
  • 0,5–1 citrinos sulčių
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • šviežiai maltų pipirų, druskos
Silkės suktinukai su gremolata / Justinos Ramanauskienės nuotr.
Silkės suktinukai su gremolata / Justinos Ramanauskienės nuotr.

Gaminimas:

  • Gaminame gremolatą: razinas, kaparėlius, žoleles sukapojame peiliu arba sutriname trintuvu kartu su alyvuogių aliejumi, citrinų sultimis, druska, pipirais. Išeis tokia žalsva tyrė, panaši į pestą. Paragaujame, galbūt norėsis daugiau citrinų sulčių ar aliejaus.
  • Kiekvieną silkės filė gabalėlį iš vidinės pusės, kur išimti kaulai, patepame šaukšteliu su trupučiu gremolatos, susukame į ritinuką ir persmeigiame mediniu iešmeliu. Sudedame į indelį ir leidžiame pastovėti šaldytuve arba valgome iš karto.
  • Galima pasilikti šaukštelį gremolatos, atskiesti ją trupučiu citrinų sulčių ir aliejaus, padaryti skystesnį padažą ir juo palaistyti silkės filė.