Cukraus detokso stovyklų organizatorė Kristina Ragauskaitė: „Kai iš organizmo pasišalina cukrus, atsiranda saikas“

Kristina Ragauskaitė / Ugnės Petrauskaitės nuotraukos
Kristina Ragauskaitė / Ugnės Petrauskaitės nuotraukos
Jūratė Ražkovskytė
Šaltinis: Žmonės
A
A

„Cukrus yra skonio stipriklis – maisto gamintojai tai aiškiai supranta. Cukrus sukelia narkotinę priklausomybę – gamintojai tai irgi žino. Kai mūsų organizmas gauna didelius kiekius cukraus, ima nebekontroliuoti alkio jausmo, atbunka skonio receptoriai, kūnas užsiteršia“, – atvirai dėsto knygos ir programos „Cukraus detoksas“ autorė, Lietuvos sveikuolių sąjungos viceprezidentė Kristina RAGAUSKAITĖ (42).

Becukrę programą Kristina prieš daugiau nei aštuonerius metus susidėliojo sau. Interjero dizainere dirbusi, nuosavą verslą vysčiusi moteris kurį laiką gyveno Londone. Gimus vaikui, grįžo į Lietuvą. „Niekad nebuvau stiprios sveikatos, o ilgainiui ėmė lįsti neaiškūs negalavimai: nuolatiniai peršalimai, kažkas darėsi su oda ir žarnynu, nuo pat ryto neturėdavau energijos. Jaučiausi taip prastai, kad trūko jėgų net vaiku pasirūpinti, – prisimena. – Internete pradėjau skaityti, kaip atkurti imunitetą. Žinoma, radau labai daug prieštaringos informacijos.

Bet remdamasi moksliniais tyrimais ir medikų, kurie dietomis bei griežta mityba gydo ligas, praktika susidėliojau sistemą, kaip palengvinti organizmo valymąsi ir užkurti kūną iš naujo. Netikėta programos nauda tapo dar ir nukritęs svoris – be pastangų dingo keturiolika kilogramų. O svarbiausia – atsirado daugiau energijos, pagerėjo savijauta ir sveikata. Nes mūsų imuninė sistema dėl maiste esančių cukraus, glitimo ir įvairių alergenų pervargsta ir ima pati save atakuoti – prasideda įvairios alergijos, autoimuninės ligos, lyg iš oro auga svoris.“