D.Zvonkus pripažino išbandęs ne vieną dietą: atskleidė, kodėl ne visos buvo sėkmingos

Deivydas Zvonkus / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.
Deivydas Zvonkus / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.
Šaltinis: Pranešimas spaudai
A
A

Dainininką, kompozitorių bei muzikantą Deivydą Zvonkų žinome ne tik kaip darbštų ir gero humoro jausmo nestokojantį Lietuvos kūrėją, bet ir atsidavusį vyrą bei dvynukų – Kornelijos ir Donato – tėtį. Žinomas vyras atskleidė – įtemptas gyvenimo ritmas kartais trukdo gyventi sveikai, o ir virtuvėje dažniau šeimininkauja ne jis, o jo žmona Katažina. Tiesa, vienu iš kartos į kartą perduodamu ypatingo gardumyno receptu, savo vaikučius jis dažnai palepina ir pats...

Deivydas TV3 televizijos laidoje „Virtuvės istorijos“ pasakoja, kad kūrybiniai procesai jo gyvenime nemenkai pakoreguoja ir patį dienos ritmą. „Aš geriau jaučiuosi vakare ir naktį, o ryte būnu miręs“, – šmaikštaus D.Zvonkus.

Tiesa, ilgos valandos įrašų studijoje koreguoja ne tik jo dienos ritmą, bet ir mitybos įpročius. Kūrėjas atviras – dėl to ir valgyti tenka dažniau ne dieną, o naktį.

„Mano kompleksija išduoda, kad mano mityba nėra labai tobula. Tačiau, kiek įmanoma, stengiuosi būti gražus vidumi“, kaip visuomet žodžio kišenėje neieško Deivydas.

Ir vis dėlto suvokdamas problemą, Deivydas to neignoruoja – stengiasi į savo dienas įtraukti kuo įmanoma daugiau sveikų įpročių. Štai vyras neatsisako pusryčių, kuriuos daugelis vadina svarbiausiu dienos maistu.

„Pusryčius įprastai valgau, nors jų visiškai nenoriu. Žinau, kad jei jų nepavalgysiu, tuomet per pietus suvalgysiu visą arklį be kečupo“, juokiasi muzikantas.

Tiesa, jis neslepia – išvaizda jam svarbi, tad ne kartą yra išbandęs daugybę skirtingų dietų.

„Paauglystėje pirmą kartą susidomėjau vegetarizmu ir tuomet vienerius metus maitinausi labai griežtai. Vėliau pradėjau būti ant scenos, tapau matomu, todėl kai pasižiūrėdavau į vieną ar kitą nuotrauką ir pamatydavau, kad atrodau „ne kažką“, tuomet kartais susiimdavau. Iš esmės, kai matau, kad manęs yra per daug, stengiuosi atsisakyti visų miltinių patiekalų“, – savo paslaptimi dalijasi D.Zvonkus.

O kadaise perskaityta dietologo knyga jį buvo sudominusi išbandyti ir dietą pagal kraujo grupę.

„Pagal mano kraujo grupę, man reikėjo valgyti labai daug sojos patiekalų. Taip maitinausi mėnesį laiko, tačiau nuo sojos aš tapau gamtinių dujų fabriku“, apie dietų nesėkmes juokauja Deivydas.

Katažina ir Deivydas Zvonkai su vaikais
Katažina ir Deivydas Zvonkai su vaikais / Asmeninio albumo nuotr.

O kokiems patiekalams D.Zvonkus negali atsispirti? „Yra dvi opcijos, kurios man yra pačios skaniausios pasaulyje: žuvis ir jūros gėrybės, o kita – viskas, kas yra pagaminta iš faršo. Labai mėgstu kotletus, frikadeles, dešreles“, – vardija Deivydas.

Virtuvės džiaugsmais ir kulinariniais atradimais garsus muzikantas jau aštuonerius metus dalijasi su žmona bei atlikėja Katažina Zvonkuviene. Tiesa, būtent ji, anot Deivydo, virtuvėje praleidžia daugiau laiko.

„Daugiau šeimininkauja žmona, nes aš tiesiog nelabai turiu tam laiko arba gal nenoriu tiek jo turėti. Savo virtuvės džiaugsmus kol kas palieku pensijai. Kartais į virtuvę užsuku, pabandau gaminti, bet tai būna ganėtinai retai. Tačiau dažniausiai mano bandymai pavyksta neblogai“, pasakoja garsus muzikantas.

Ir nors virtuvėje D.Zvonkus yra retas svečias, vieną receptą, perduodamą iš kartos į kartą, jis yra išsisaugojęs nuo seno. O dabar juo lepina ir savo mylimus vaikus – Korneliją ir Donatą.

„Šis spurgyčių receptas yra mano mamos – ji ir pati man jas gamindavo vaikystėje. Paprašiau mamos, kad ji ir man parodytų, kaip jas gaminti, tad mama mane ir išmokino. O dabar spurgytes gaminu būtent tokias, kokias gamindavo mano mama“, – šeimyninio recepto užkulisiais dalijasi Deivydas.

„Virtuvės istorijos“ – šeštadieniais 10 val. per TV3.