DIENOS RECEPTAS
Dabar pats ridikėlių metas. Paskanaukite jais gardintų patiekalų!
Bulviniai blynai su faršu ir ridikėlių padažu
Produktai:
Tešlai:
• 5–6 didelės bulvės,
• 2 kiaušiniai,
• 2 valg. š. manų kruopų,
• druska ir malti juodieji pipirai (pagal skonį),
• 3 valg. š. aliejaus kepti.
Įdarui:
• 400 g kiaulienos faršo,
• svogūnas (nedidelis),
• džiovinti smulkinti čiobreliai (žiupsnelis),
• kiaušinis,
• pagal skonį druskos ir pipirų.
Padažui:
• saujelė ridikėlių,
• 200 g grietinės,
• druska ir malti juodieji pipirai (pagal skonį),
• džiovinti smulkinti čiobreliai (žiupsnelis).
Kaip gaminti:
1. Bulves sutarkuokite vidutine tarka, sumaišykite su kiaušiniu, manų kruopomis. Įberkite pipirų ir druskos.
2. Kiaulienos faršą sumaišykite su labai smulkiai pjaustytu svogūnu, kiaušiniu, pagardinkite pipirais, druska ir čiobreliais.
3. Įkaitinkite keptuvėje kelis šaukštus aliejaus ir įkrėskite porą šaukštų bulvių masės, tada dėkite šlapiomis rankomis suformuotą maltos mėsos blyną (maždaug tokio dydžio kaip bulvinis blynas) ir ant viršaus vėl dėkite kelis šaukštus bulvių tarkių. Kepkite ant silpnos ugnies iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
4. Jei blynai labai stori ir bijote, kad nebus iškepę, sudėkite juos į aliejumi apšlakstytą kepimo skardą ir maždaug 10 min. kepkite 180 °C orkaitėje.
5. Padažui supjaustykite ar sutarkuokite ridikėlius ir sumaišykite su grietine. Pagardinkite pipirais, druska ir čiobreliais.
TAIP PAT SIŪLOME PARAGAUTI: