Erika Vitulskienė atskleidžia blynų be miltų receptą
Šiandien kone visuose namuose pasklis gardus blynų kvapas, tačiau Erikos ir Merūno Vitulskių namuose jie kepami kiekvieną sekmadienį! Operos solistas net iš gastrolių užsienyje parvyksta specialiai tam, kad susėstų su šeima ir sukirstų skanių blynų.
„Kai augau, mano šeimoje buvo tradicija kepti blynus kiekvieną sekmadienio rytą, – pasakoja Erika Vitulskienė. – Šią tradiciją atsinešiau ir į mudviejų su Merūnu šeimą. Kiekvieną sekmadienį kepame blynus ir stengiamės, kad drauge prie stalo sėstų ne tik mūsų sūneliai, bet ir močiutė.
Kiekvieną sekmadienį kepame blynus ir stengiamės, kad drauge prie stalo sėstų ne tik mūsų sūneliai, bet ir močiutė.
Beje, skaniausius miltinius blynelius kepa būtent ji, – pasakoja Erika. – Kad kas savaitę valgomi blynai nepabostų, išbandome įvairių naujų receptų, keičiame ingredientus ar paskaniname įdėdami mūsų vaikų mėgstamų produktų – bananų, varškės. Beje, būtent varškiniai blyneliai be miltų mūsų vaikų mėgstamiausi, o visą kalną blynų širdelių šiandien kepsiu persirengėliams, kurie pasibels į mūsų namų duris.
Blynelius valgome su namine uogiene. Kiekvieną vasarą išsiverdu obuolienės, braškių, aviečių uogienės, tačiau gardžiausia blynus valgyti su aromatinga žemuogių uogiene.“
E. Vitulskienė atskleidžia, kad lietinius per visą keptuvę iškepti moka tik Merūnas: „Jis tikras asas – iškepa tobulus, plonus lietinius, negana to geba juos perversti ore!“. Beje, šiuo metu Erika su Merūnu atrado blynelių be miltų receptą, kurie patiks visiems mažesnio amžiaus vaikams.
Jums reikės:
800 g varškės, 4 kiaušinių, 40 g kukurūzų krakmolo, 1 šaukštelio kepimo miltelių, 120 g sviesto, vanilės šaukštelio, cukraus ir druskos pagal skonį.
- Įkaitinkite orkaitę. Skardą išklokite kepimo popieriumi ir šaukštu formuokite norimo dydžio blynelius.
- Varškės blynelius galite išsikepti ir sviestu pateptoje keksiukams kepti skirtoje formoje.
- Patiekite su mėgstama uogiene.