Itališkos duonelės vaizdo receptas
Itališka duonelė / Redakcijos archyv.
Šaltinis: Ji24.lt
A
A
Šeštadienis – svečių diena. Kad ilgai nereiktų sukti galvos, kuo juos pavaišinti, siūlome išsikepti itališką duonelę. Saulėje džiovintais pomidorais ir rozmarinais kvepianti duonelė – puikus užkandis mažiems ir dideliems.
Jums reikės
Tešlai: 500 g miltų, 200 ml šilto vandens, 2 a. š. cukraus, 1 a. š. druskos, 7 g sausų mielių, 2 šaukštų aliejaus.
- Visus ingredientus sumaišykite didesniame dubenyje. Kai taps sunku maišyti, dar kelias minutes paminkykite tešlą rankomis.
- Kol tešla iškils, pasiruoškite įdarą.
Įdarui: 10 saulėje džiovintų pomidorų, 200 g juodųjų alyvuogių (be kauliukų), 3 skiltelių česnako, 1 a. š. rozmarinų.
Taip pat skaitykite
- Visus ingredientus sutrinkite iki vientisos masės elektriniu smulkintuvu.
- Pakilusią tešlą iškočiokite, ištepkite įdaru ir supjaustykite norimo pločio juostelėmis.
- Supjaustytas juosteles susukite.
- Kepkite 180 °C temperatūroje apie 30 min.
- Skanu valgyti tiek šiltą, tiek atšalusią.