Itališkos duonelės vaizdo receptas

Itališka duonelė / Redakcijos archyv.
Itališka duonelė / Redakcijos archyv.
Šaltinis: Ji24.lt
A
A

Šeštadienis – svečių diena. Kad ilgai nereiktų sukti galvos, kuo juos pavaišinti, siūlome išsikepti itališką duonelę. Saulėje džiovintais pomidorais ir rozmarinais kvepianti duonelė – puikus užkandis mažiems ir dideliems.

Jums reikės

Tešlai: 500 g miltų, 200 ml šilto vandens, 2 a. š. cukraus, 1 a. š. druskos, 7 g sausų mielių, 2 šaukštų aliejaus.

  • Visus ingredientus sumaišykite didesniame dubenyje. Kai taps sunku maišyti, dar kelias minutes paminkykite tešlą rankomis.
  • Kol tešla iškils, pasiruoškite įdarą.

Įdarui: 10 saulėje džiovintų pomidorų, 200 g juodųjų alyvuogių (be kauliukų), 3 skiltelių česnako, 1 a. š. rozmarinų.

  • Visus ingredientus sutrinkite iki vientisos masės elektriniu smulkintuvu.
  • Pakilusią tešlą iškočiokite, ištepkite įdaru ir supjaustykite norimo pločio juostelėmis.
  • Supjaustytas juosteles susukite.
  • Kepkite 180 °C temperatūroje apie 30 min.
  • Skanu valgyti tiek šiltą, tiek atšalusią.