Gaminu kūrybingai #7: Jautienos kepsnys su rozmarinais

Jautienos kepsnys su rozmarinais / Shutterstock nuotr.
Jautienos kepsnys su rozmarinais / Shutterstock nuotr.
Šaltinis: Projekto partnerio remiamas turinys
A
A

„Gaminu kūrybingai“ – 15min ir „Kotanyi“ receptų projektas, skirtas šiuolaikiškoms namų šeimininkėms, siekiančioms praturtinti virtuvę ir paįvairinti mitybą. Su subtiliai suderintomis žolelėmis ir prieskoniais patiekalus pagaminsite greitai ir skaniai bei įnešite į savo virtuvę naujų kulinarijos pokyčių. Gyvenk aistringai, gamink kūrybingai!

  • Orkaitę įkaitinkite iki 150 laipsnių.
  • Mėsą kruopščiai įtrinkite druska ir pipirais.
  • Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite mėsą iš abiejų pusių.
  • Išimkite į lėkštę. Kiek atvėsinkite ir perriškite kepsnį kepimo virve.
  • Susmulkinkite morkas, salierą ir svogūną. Suberkite į orkaitėms tinkamą keptuvą, dėkite ant ugnies ir maišydama kaitinkite, iki daržovės išskirs sultis.
  • Sudėkite sviestą ir dar maišydama kepinkite apie 5 minutes.
  • Suberkite smulkintus rozmarinus, išmaišykite.
  • Ant viršaus padėkite mėsą ir uždenkite. Kepkite orkaitėje 2,5–3 valandas. Jei reikės, prieš tiekdama pagardinkite druska ir pipirais.