Gardūs „Sveikų saldumynų“ autorės Sandros receptai: nuodėmės vertas baltojo šokolado tinginys

Sandra Gribauskaitė / Akvilės Razauskienės nuotrauka
Sandra Gribauskaitė / Akvilės Razauskienės nuotrauka
Monika Urbonaitė
Šaltinis: Žmonės
A
A

Mitas, kad figūrą prižiūrinčių dailių moterų šaldytuve niekada nerasi keksiukų. Maisto tinklaraščio „Sveiki saldumynai“ įkūrėja Sandra GRIBAUSKAITĖ (31) nuo vaikystės neatsispiria pagundoms. „Kartais juokauju, kad mano venomis teka cukrus“, – tikina.

Dar universitete susižavėjusi konditerija, po paskaitų bendramoksliams ji gamino desertus. „Eksperimentuodama virtuvėje taip panirdavau į procesą, kad aplink viskas išgaruodavo. Vienas receptas, kitas! Knietėjo keisti ingredientus, ragauti, dalytis atradimais. Baigus mokslus tai tapo mano hobiu, meditacija, laukiamiausiu savaitgalio užsiėmimu“, – pasakoja Sandra. Iš pradžių ji neatsispyrė kaloringiems, daug cukraus turintiems saldumynams.

Žmonės.lt prenumeratoriams – trys receptai:

  • Baltojo šokolado tinginys

  • Sausainiai macarons

  • Karamelinis sūrio pyragas su anakardžiais

„Kuo sodresnis, saldesnis skonis, tuo daugiau palaimos. Tortai, keksiukai, pyragaičiai – įkvėpimo man netrūko, kol pastebėjau pilnėjant kūno formas“, – juokiasi.