„Šiame darbe labiausiai patinka geras rezultatas lėkštėje, kai pavyksta sukurti puikų skonių derinį. Traukia neribota kūrybos erdvė, malonumas girdėti restorano svečių komplimentus“, – vardija geriausiu šalies 2022 metų jaunuoju virėju pripažintas Paulius LENKŠAS (25).
„Pergale dalijuosi su sužadėtine Gintare Bučinskaite, – sako Paulius. – Ji man padėjo ir rengiantis konkursui, ir per jį. Tobulindamas receptus, ruošdamas, ragaudamas patiekalus įdėjau labai daug pastangų. Aukštas įvertinimas patvirtino, kad galiu gaminti maistą, ir pakėlė kartelę – turiu nenustoti stengtis ir judėti į priekį, tobulinti įgūdžius, ieškoti naujų galimybių juos pritaikyti.“
Virtuvę jis atrado vaikystėje – būdamas kokių šešerių. Iš pradžių padėdavo mamai, paskui pradėjo gaminti ir vienas. „Kai bendraamžiai suko galvas, kokius mokslus rinktis, į kokį universitetą stoti, aš toliau eksperimentavau su maistu, – juokiasi. – Neįsivaizdavau, kas manęs laukia, bet buvau tvirtai apsisprendęs, kad virtuvė bus mano gyvenimo duona.“