Gėrimai su vaisiais

Vaisių kokteiliai / „Fotolia“ nuotr.
Vaisių kokteiliai / „Fotolia“ nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
A
A

Gėrimai su įvairiais vaisiais ir uogomis – tikras vasaros malonumas. Ruoškite šaltus ir gaivinančius, saldžius ir mažiau kaloringus. Juk neišnaudoti šių skanumynų būtų didelė nuodėmė.

Tirštas melionų kokteilis

Pusryčių kokteilis
Pusryčių kokteilis / Fotolia nuotr.

Jums reikės: pusės prinokusio meliono, 2 šaldytų bananų, indelio kokosų pieno, didelio apelsino.

  • Melioną nulupkite, sėklytes pašalinkite. Minkštimą supjaustykite ir sudėkite į kokteilių plaktuvą.
  • Išspauskite apelsino sultis, supilkite į indą su melionų gabalėliais.
  • Bananus atšildykite, nulupkite, susmulkinkite ir sumeskite prie kitų vaisių. Įpilkite kokosų pieno, suberkite saujelę smulkinto ledo ir viską iki vientisos masės išplakite elektriniu plakikliu.
  • Tiekite aukštose, šaldytuvo kameroje atvėsintose apšerkšnijusiose taurėse su specialiu, kokteiliams gerti skirtu storu šiaudeliu.
  • Gražu puošti mėtų šakelėmis.

Šalta persikų arbata

Šalta juodoji arbata su persikais
Šalta juodoji arbata su persikais / Astos Černės nuotr.

Jums reikės: 800 ml vandens, 3 pakelių juodosios arbatos, po 2 šaukštus klevų sirupo ir rudojo cukraus, 2 persikų, stiklinės persikų sulčių, žaliosios citrinos sulčių, pusės citrinos, šviežių mėtų lapelių, kelių gvazdikėlių, cinamonų lazdelės.

  • Iš žaliosios citrinos išspauskite sultis, o žievelę meskite į puodą. Ten pat suberkite gvazdikėlius, įdėkite cinamonų lazdelę, supilkite vandenį, užvirinkite ir trumpai pavirkite. Nukelkite puodą nuo ugnies, sumeskite arbatos pakelius, uždenkite ir palaikykite 10 minučių, kad pritrauktų, porą kartų pamaišykite.
  • Arbatą nukoškite, leiskite atvėsti, įmaišykite citrinų ir persikų sultis, atvėsinkite šaldytuve.
  • Persikus ir citrinos puselę nulupkite, supjaustykite griežinėliais.
  • Griežinėlius meskite į ąsotį, užberkite cukraus, mėtų lapelių, pilkite sirupo ir šakute truputį pamaigykite, kad iš vaisių išsiskirtų sultys.
  • Paruoštus vaisius išdalykite į taures, užpilkite atvėsinta arbata, gerai išmaišykite ir tiekite su ledo kubeliais.

Frapė su mėlynėmis

Frapė su mėlynėmis
Frapė su mėlynėmis / Shutterstock nuotr.

Jums reikės: 100 ml espreso kavos, artipilnės stiklinės mėlynių, 120 g ledų, 200 ml kokosų kremo, 2 šaukštelių cukraus, saujelės ledo kubelių, pagal skonį kakavos.

  • Kokosų kremą atšaldykite kameroje.
  • Mėlynes perrinkite, nuplaukite, nusausinkite virtuviniu rankšluosčiu, išdalykite į 2 storo stiklo stiklines.
  • Kavą užplikykite, atvėsinkite, įberkite žiupsnelį cukraus ir kakavos.
  • Ledo kubelius suberkite į kokteilių smulkintuvą, ten pat sukrėskite kambario temperatūroje palaikytus ledus, iš dėžutės iškrapštykite kameroje atšaldytą kokosų kremą ir viską išplakite iki putų.
  • Ant mėlynių pilkite atvėsintos kavos, o ant jos labai atsargiai ledų gėrimo.
  • Tiekite su kokteilių šiaudeliu.

Arbūzų granita

Arbūzų granita
Arbūzų granita / Shutterstock nuotr.

Jums reikės: 500 g arbūzo, 4 šaukštų cukraus, kelių šviežių bazilikų šakelių, žaliosios citrinos, 10 ml citrinų sirupo, žiupsnelio druskos.

  • Arbūzą supjaustykite gabaliukais ir pašalinę sėklas sumeskite į maisto smulkintuvą.
  • Cukrų ištirpinkite nedideliame kiekyje šilto vandens, supilkite žaliosios citrinos sultis, citrinų sirupą, įberkite žiupsnelį druskos ir išmaišykite.
  • Bazilikų lapelius nuskabykite nuo šakelių, sukapokite, suberkite į indą su arbūzais.
  • Ten pat supilkite citrinų ir cukraus masę.
  • Viską iki vientisumo sutrinkite elektriniu plakikliu, pilkite į šaldyti skirtą indą ir, vis pamaišydami, kad nesušoktų į ledą, šaldykite, kol pradės stingti.
  • Atvėsintą masę dar kartą išplakite ir patiekite mažose stiklinėse taurėse.
{recipe|2255}
{recipe|2256}
{recipe|2257}
{recipe|2258}
{recipe|2270}
{recipe|2272}
{recipe|2273}
{recipe|4372}
{recipe|4373}
{recipe|4374}
{recipe|4375}
{recipe|5189}
{recipe|5506}