Gėrimai su vaisiais
Gėrimai su įvairiais vaisiais ir uogomis – tikras vasaros malonumas. Ruoškite šaltus ir gaivinančius, saldžius ir mažiau kaloringus. Juk neišnaudoti šių skanumynų būtų didelė nuodėmė.
Tirštas melionų kokteilis
Jums reikės: pusės prinokusio meliono, 2 šaldytų bananų, indelio kokosų pieno, didelio apelsino.
- Melioną nulupkite, sėklytes pašalinkite. Minkštimą supjaustykite ir sudėkite į kokteilių plaktuvą.
- Išspauskite apelsino sultis, supilkite į indą su melionų gabalėliais.
- Bananus atšildykite, nulupkite, susmulkinkite ir sumeskite prie kitų vaisių. Įpilkite kokosų pieno, suberkite saujelę smulkinto ledo ir viską iki vientisos masės išplakite elektriniu plakikliu.
- Tiekite aukštose, šaldytuvo kameroje atvėsintose apšerkšnijusiose taurėse su specialiu, kokteiliams gerti skirtu storu šiaudeliu.
- Gražu puošti mėtų šakelėmis.
Šalta persikų arbata
Jums reikės: 800 ml vandens, 3 pakelių juodosios arbatos, po 2 šaukštus klevų sirupo ir rudojo cukraus, 2 persikų, stiklinės persikų sulčių, žaliosios citrinos sulčių, pusės citrinos, šviežių mėtų lapelių, kelių gvazdikėlių, cinamonų lazdelės.
- Iš žaliosios citrinos išspauskite sultis, o žievelę meskite į puodą. Ten pat suberkite gvazdikėlius, įdėkite cinamonų lazdelę, supilkite vandenį, užvirinkite ir trumpai pavirkite. Nukelkite puodą nuo ugnies, sumeskite arbatos pakelius, uždenkite ir palaikykite 10 minučių, kad pritrauktų, porą kartų pamaišykite.
- Arbatą nukoškite, leiskite atvėsti, įmaišykite citrinų ir persikų sultis, atvėsinkite šaldytuve.
- Persikus ir citrinos puselę nulupkite, supjaustykite griežinėliais.
- Griežinėlius meskite į ąsotį, užberkite cukraus, mėtų lapelių, pilkite sirupo ir šakute truputį pamaigykite, kad iš vaisių išsiskirtų sultys.
- Paruoštus vaisius išdalykite į taures, užpilkite atvėsinta arbata, gerai išmaišykite ir tiekite su ledo kubeliais.
Frapė su mėlynėmis
Jums reikės: 100 ml espreso kavos, artipilnės stiklinės mėlynių, 120 g ledų, 200 ml kokosų kremo, 2 šaukštelių cukraus, saujelės ledo kubelių, pagal skonį kakavos.
- Kokosų kremą atšaldykite kameroje.
- Mėlynes perrinkite, nuplaukite, nusausinkite virtuviniu rankšluosčiu, išdalykite į 2 storo stiklo stiklines.
- Kavą užplikykite, atvėsinkite, įberkite žiupsnelį cukraus ir kakavos.
- Ledo kubelius suberkite į kokteilių smulkintuvą, ten pat sukrėskite kambario temperatūroje palaikytus ledus, iš dėžutės iškrapštykite kameroje atšaldytą kokosų kremą ir viską išplakite iki putų.
- Ant mėlynių pilkite atvėsintos kavos, o ant jos labai atsargiai ledų gėrimo.
- Tiekite su kokteilių šiaudeliu.
Arbūzų granita
Jums reikės: 500 g arbūzo, 4 šaukštų cukraus, kelių šviežių bazilikų šakelių, žaliosios citrinos, 10 ml citrinų sirupo, žiupsnelio druskos.
- Arbūzą supjaustykite gabaliukais ir pašalinę sėklas sumeskite į maisto smulkintuvą.
- Cukrų ištirpinkite nedideliame kiekyje šilto vandens, supilkite žaliosios citrinos sultis, citrinų sirupą, įberkite žiupsnelį druskos ir išmaišykite.
- Bazilikų lapelius nuskabykite nuo šakelių, sukapokite, suberkite į indą su arbūzais.
- Ten pat supilkite citrinų ir cukraus masę.
- Viską iki vientisumo sutrinkite elektriniu plakikliu, pilkite į šaldyti skirtą indą ir, vis pamaišydami, kad nesušoktų į ledą, šaldykite, kol pradės stingti.
- Atvėsintą masę dar kartą išplakite ir patiekite mažose stiklinėse taurėse.