Yra patiekalų, kuriuos kulinarijos studijos šeimininkas, televizijos laidų vedėjas Gian Luca DEMARCO (39) gamina tik kartą per metus – Velykoms. Jie charizmatiškam virtuvės šefui primena gimtąją Italiją.
„Mano vaikystės namuose ruoštis Velykoms būdavo pradedama nuo Didžiojo penktadienio pasninko. Šeštadienis – didysis laukimas ir ruošimasis sekmadieniui. Naktį eidavome į bažnyčią, o grįžus pagaliau prasidėdavo gražiausia metų šventė“, – pasakoja Gian Luca.
Gian Lucos Demarco receptas – Ėriuko kumpis, keptas su baltuoju vynu – tik Žmonės.lt prenumeratoriams.
Anot jo, itališkos Velykos – tai daug šokoladinių kiaušinių. „Visuomet būdavo ir saldus tradicinis balandžio formos pyragas – „Colomba“, bet mums, vaikams, jis mažiausiai rūpėdavo. Labiausiai džiugindavo šokoladiniai kiaušiniai, kuriuos pradėdavome lukštenti iš paties ryto: šių saldumynų atnešdavo visi pasveikinti užsukantys giminaičiai, –