Greitai paruošiami rauginti agurkėliai: 5 receptai
Ilgasis savaitgalis ant nosies, o kadangi sinoptikai mums žada dar ir puikų orą, greičiausiai daugelis leisime laiką lauke ir iškylaudami. Traškūs agurkėliai pikniko metu sulaukia bene daugiausiai dėmesio, todėl siūlome išmėginti šiuos receptus – greita, skanu ir paprasta!
Rauginti agurkėliai su krienais
Nuplautus agurkus sudėkite į šaltą vandenį. Kito indo dugne sudėkite serbentų lapus, peletrūnus, kelias skilteles česnako, 3–4 gabaliukus krienų šaknies. Tuomet agurkus sudėkite ant šių prieskonių ir užpilkite šiltu sūrymu ( 1 l vandens reikia 2 valg. š. druskos ir 1 valg. š. cukraus). Prislėkite agurkus ir skanaukite po 1–2 parų.
Greitai užraugti agurkėliai
Į rauginimo indą sudėkite krapų galvas, pipirus žirneliais, krienų ir serbentų lapus, kelias skilteles česnako. Sudėkite ant prieskonių nuplautus agurkėlius ir užpilkite karštu sūrymu (1 l vandens 2 valg. š. druskos). Palikite pernakt prispaustus, o ryte galėsite ragauti.
Agurkai su aitriąja paprika
1 kg nedidelių agurkėlių nuplaukite, sudėkite į rauginimo indą. Įberkite krapų, kelias skilteles česnako, sudėkite pjaustytą aitriosios paprikos ankštį bei užpilkite sūrymu (1,5 l vandens reikės 1,5 valg. š. druskos). Skanaukite po 1–2 parų.
Agurkėliai rauginti su obuoliais
Reikės 1 kg agurkėlių, 2 didelių rūgščių obuolių, krapų, petražolių, serbentų lapų, 1 česnako galvos. Agurkus nuplaukite, obuolius nuplaukite ir supjausykite skiltelėmis, pašalinkite sėklalizdžius. Sudėkite visus žalumynus ir prieskonius bei obuolius su agurkais į rauginimui skirtą indą ir užpilkite karštu sūrymu (1 l vandens reikia 2 valg. š. druskos, 10 pipirų žirnelių, kelių gvazdikėlių). Paruoštus agurkėlius galėsite valgyti jau kitą dieną.
Agurkai su mineraliniu vandeniu
Agurkus nuplaukite ir sudėkite į rauginimui skirtą indą. Pridėkite smulkintų krapų, česnako galvą, 3 valg. š. druskos ir užpilkite 1 l gazuoto mineralinio vandens. Po paros agurkėliai bus paruošti.