Gurmaniškų patiekalų vakarienė subūrė garsių draugų kompaniją
Antradienio vakarą restoranas „Foxes burger & lobster“ sukvietė svečius į vasaros kiemelio atidarymą. Vilniaus Senamiestyje įsikūręs restoranas šventinio vakaro metu pristatė naują vasaros meniu ir svečius užbūrė gurmaniškų skonių potyriais.
Vilniuje, Klaipėdoje ir Kaune veikiantis restoranų tinklas „Foxes“ savo svečius vilioja šviežiomis jūros gėrybėmis, krabų patiekalais. Labiausiai restoranų tinklą išgarsino storos, sočios su daug sūrio Čikagos picos. Jas „Foxes“ kepa vieninteliai Europoje. Šviežiais omarais garsėjančio restorano meniu – ir patiekalai mažiesiems. „Mūsų meniu ką valgyti ras ir maisto gurmanai, ir tiek, kurie mėgsta paprastesnius patiekalus“, – sako Klaipėdos gatvėje veikiančio restorano vadovai.
„Tikras draugų vakarėlis“, – juokėsi į renginį sukviesti svečiai.
Šventėje dalyvavo Simona ir Jonas Nainiai, Neringa Zeleniūtė ir Martynas Tyla su dukra, Agnė ir Robertas Kalinkinai su sūnumi, Saugirdas Vaitulionis, Simona Starkutė, Rima Olberkytė-Stankus su vyru Žydrūnu. Svečiai skanavo trijų patiekalų vakarienę: omarų sriubą, krabų kojas iš Barenco jūros ir maskarponės desertą.
S. Starkutė savaitgalį leido Romoje, kur taip pat ragavo jūros gėrybių. Savo figūra besirūpinanti ir daug sportuojanti moteris stengiasi valgyti kuo daugiau natūralių baltymų. Viešėdama užsienyje, S. Starkutė nepraleidžia progos paragauti patiekalų jūros gėrybių restoranuose.
„Mėsos patiekalų, kepsnių mano meniu racione galėtų nebūti. Dievinu žuvį, jūros gėrybes, o ypač krabus. Deja, bet Lietuvoje yra sunku rasti restoraną, kuriame gerai pagamina krabus. Jų mėsa dažnai būna pervirta. „Foxes burger & lobster“ pavyko tai padaryti puikiai. Nors maistui tikrai esu išranki, neturiu jokių priekaištų. Patiekalas nenusileido garsiems užsienio restoranams“, – sakė S. Starkutė.
Nors S. ir J. Nainiai yra tikri kepsnių mėgėjai, nepraleidžia progos pasimėgauti ir jūros gėrybėmis. Viešėdamas Londone J. Nainys visuomet užsuka į pamėgta omarų restoraną.
„Mums labai patinka lankytis restoranuose. Viešint užsienyje, visuomet užsukame į išgirtus. Neiname ten tiesiog pavalgyti. Tai geras laiko praleidimo būdas. Vakarienės metu gauni daug puikių emocijų, sužinai dar negirdėtų vynų, paragauji neragautų patiekalų. Ir nors pažvelgus į meniu atrodo, kad kainos tikrai ne mums, tačiau pažiūri į visą tai kaip į pramogą“, – kalbėjo J. Nainys.
Šeimai teko lankyti ir ne viename „Michelin“ žvaigždutėmis apdovanotame restorane.
„Galvojome, kad neišsimokėsime... Kai atnešė vyno kortą, nežinojome nė vieno pavadinimo. Buvo tikrai juokinga ir dabar smagu prisiminti. Nors vynų ir maisto kultūroje esu labai žalias, tačiau mažais žingsniais vis tobulėju“, – kalbėjo J. Nainys.
„Jei Jonui nėra nuotaikos, jis mėgsta skaniai pavakarieniauti. Tuomet gaminamės namuose arba vykstame į miestą“, – juokėsi S. Nainė.