Gurmanų piknikas Dubingiuose: savo įstabiose valdose svečius priėmė R.Zakarevičius ir Ciupijai

Į Dubingių miško prieglobstyje įsikūrusią „Stiklių“ bendraturčių sodybą ir ekologinį ūkį susirinko daug gero maisto mėgėjų / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.
Į Dubingių miško prieglobstyje įsikūrusią „Stiklių“ bendraturčių sodybą ir ekologinį ūkį susirinko daug gero maisto mėgėjų / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.
Šaltinis: Žmonės
A
A

Į Dubingių miško prieglobstyje įsikūrusią „Stiklių“ bendraturčių sodybą ir ekologinį ūkį vasarišką rugpjūčio vakarą susirinko daug gero maisto mėgėjų. Čia surengta tradicinė Lietuvos Gurmanų gildijos prezidento vakarienė. Svečiai atsivežė ir savo pačių gamintų patiekalų, dalijosi receptais, grožėjosi išpuoselėtu ūkiu.

Tarptautinės gastronomijos asociacijos „Chaîne des Rôtisseurs“ Lietuvos padalinys vienija gero maisto mėgėjus. Kelis kartus per metus asociacija rengia prašmatnias vakarienes restoranuose, tačiau vasarą puoselėja visai kitokią tradiciją – visiems drauge susirinkti į tradicinį vasaros pikniką, kur kiekvienas atsiveža savo patiekalų ir jais vaišina bičiulius.

Gurmanų gildijos vakaras
Gurmanų gildijos vakaras / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.
Gurmanų gildijos vakaras
Gurmanų gildijos vakaras / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

Šiemet asociacijos prezidentas Romas Zakarevičius pakvietė piknikautojus į „Stiklių“ ekologinį ūkį Dubingiuose. Į savo valdas svečius priėmė „Stiklių“ bendraturčiai Anna ir Aleksandras Ciupijai, susirinkusieji grožėjosi išpuoselėtu ūkiu, mėgavosi geru oru, draugiška kompanija ir, žinoma, skaniais patiekalais.

Lietuvos Gurmanų gildijos prezidentas Romas Zakarevičius
Lietuvos Gurmanų gildijos prezidentas Romas Zakarevičius / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.
„Stiklių“ bendraturčiai Anna ir Aleksandras Ciupijai
„Stiklių“ bendraturčiai Anna ir Aleksandras Ciupijai / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

Į pikniką buvo pakviestas ir grilio ekspertas Vylius Blauzdavičius: jis ant grilio ruošė karštus patiekalus ir su publika dalijosi maisto gaminimo paslaptimis.

Fotogalerija: