Humusas su burokėliais
Burokėlių spalva žadina apetitą ir nuspalvina valgiaraštį. Jie nenuobodūs. Tinka ir į desertus. Nors įprastai humusas gaminamas vien iš avinžirnių, tahinio, alyvuogių aliejaus ir kelių prieskonių, burokėliai čia puikiai dera. Kaip ir riešutai ar apelsinų sultys. Jei dar neragavote – išbandykite.
Reikės:
- saujelės migdolų,
- 2 virtų burokėlių,
- 400 g skardinės avinžirnių,
- 2 česnako skiltelių,
- 2 šaukštų tahinio padažo,
- 125 ml alyvuogių aliejaus,
- šlakelio apelsinų sulčių ir trupučio tarkuotos žievelės,
- druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų,
- šaukštelio kaukazietiškų prieskonių.
Gaminimo eiga
Riešutus pakepinkite sausoje keptuvėje.
Į smulkintuvą sudėkite pasmulkintus burokėlius, suberkite avinžirnius, riešutus, česnako skilteles. Supilkite tahinį ir aliejų.
Sutrinkite iki vientisos masės. Gali prireikti įpilti daugiau alyvuogių aliejaus – užtepas neturi būti labai tirštas, tačiau negali ir varvėti nuo šaukšto.
Pagardinkite apelsinų sultimis, žievele, druska, pipirais ir prieskoniais.
Skanu tepti ant orkaitėje skrudintos, aliejumi pašlakstytos ir lengvai česnaku įtrintos šviesios duonos, tačiau užtepas puikus ragaujamas visaip
Receptu pasidalijo maisto tinklaraščio „Duonos ir žaidimų“ autorė Jurgita Vaskel.