Į gastronomiją pasukusi Greta Buterlevičienė: „Pirmoji austrė ar alyvuogė dažniausiai būna neskani“

Greta Buterlevičienė / Vilijos Arlauskaitės nuotrauka
Greta Buterlevičienė / Vilijos Arlauskaitės nuotrauka
Remigija Paulikaitė
Šaltinis: Žmonės
A
A

„Šiandien išgirdau, kad iš dešimties žmonių tik keturi tikrai jaučia skonį. Visi kiti tiesiog užpildo skrandį. Todėl daugumai ir atrodo, kad maisto bei gėrimų derinimas, degustacijos yra susireikšminimas, snobizmas, pinigų švaistymas“, – pažymi šampano ir vyno someljė Greta BUTERLEVIČIENĖ (32).

„Skonį reikia lavinti, – sako Greta. – Pirmoji austrė, alyvuogė ar pirmoji taurė šampano dažniausiai būna neskani.“

Ji pati gastronomijos pasaulį atrado ir ėmė gilintis į jo subtilybes prieš keletą metų. Nors yra baigusi teisės studijas, toje srityje beveik nedirbo. Jautė, kad traukia kiti dalykai, tik kulinarija ar maisto ir gėrimų derinimas anksčiau atrodė nesolidu, nerimta. Visada imponavo stalo etiketas, patiko dėmesingai ruošti vaišes svečiams, žavėjo ilgos vakarienės ragaujant, bendraujant.

„Seniai norėjau taip gyventi“, – prisipažįsta, kad jau kuris laikas po truputį į tą pusę ir ėjo.