Idėja pietums gamtoje: kalakutienos suktinukai su špinatais
„Kodėl „52 kartai“? Metuose yra lygiai tiek savaičių, vadinasi, ir savaitgalių. Taigi, lygiai tiek galimybių ir progų pabūti kartu su pačiais mylimiausiais, pačiais brangiausiais – su savo draugais,“ – maisto ir fotografijos tinklaraštį pristato jo autorius Robertas Daskevičius. Dalinamės „52 kartai“ receptu ir išskirtinėmis nuotraukomis!
Pagaliau vasara ir tas metas, kai galima įgyvendinti mažas svajones ir crazy idėjas, kurioms reikia šilto oro ir vandens. Apie tai ir šis, #26 kartas, žymintis mano projekto vidurį. Kas nenorėtų su draugais ar dviese šiltą vasaros vakarą įmerkti kojų į gaivų upelį ir paragauti vasaros skonių ir spalvų – patiekalų, kuriuose žaidžia šviežios daržovės, uogos ir ryškios spalvos.
Su virtuvės šefu Pauliumi Koncejalovu išsiruošėme į būtent tokią fotosesiją ir kūrėme romantišką „ir aš taip norėčiau“ atmosferą.
KALAKUTIENOS SUKTINUKAI SU ŠPINATAIS
KALAKUTIENAI:
- 0,5 kg kalakutienos file
- Kelios saujos špinatų lapų
- Druskos, pipirų
MORKŲ-ŠALTALANKIŲ KREMUI:
- 300 g morkų
- 100 g šaltalankio uogų
- 20 g sviesto
- 4 valgomieji šaukštai cukraus
- Druskos, pipirų
GAMINIMAS:
Kalakutienos file plonai išmuškite tarp maistinių plėvelių ir suvyniokite į suktinuką su špinatų lapais. Virkite garuose apie 15 minučių.
Smulkiai supjaustykite morkas, jas apkepkite su sviestu ir sudėkite šaltalankių uogas. Užpilkite šiek tiek vandens ir troškinkite. Po to viską sutrinkite trintuvu iki vientisos masės, pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais, o cukrus atsvers šaltalankio rūgštumą.
Patiekite kalakutieną su kremu, galite pridėti apvirtų ir lengvai marinuotų mažų burokėlių.
PATARIMAS:
Špinatų lapus galima pakeisti bet kokiu kitu įdaru, pavyzdžiui, špinatų lapais su rikotos ar bet kokiu kitu sūriu.
Skanaus!
Daugiau receptų ir išskirtinių nuotraukų rasite 52kartai.lt