Irena Starošaitė – apie maisto ruošą Žvagulių šeimoje ir desertą, užauginusį 8 kg

Irena Starošaitė / Laidos „Virtuvės istorijos“ nuotr.
Irena Starošaitė / Laidos „Virtuvės istorijos“ nuotr.
Pranešimas spaudai
Šaltinis: Žmonės
A
A

Irena Starošaitė – moteris, kurią neabejotinai žino visa Lietuva. Visuomet energingą, žavią ir veiklią Ireną sėkmė lydi ne tik karjeroje, bet ir asmeniniame gyvenime – moteris kartu su vyru, taip pat žinomu dainininku Žilvinu Žvaguliu, kartu yra jau 22 metus. „Svarbiausia žinoti, nori šeimos, ar ne“, – sako I.Starošaitė.

Pokalbių laidos „Virtuvės istorijos“ studijoje laidos vedėja Ilona Juciūtė kalbino žiūrovams puikiai žinomą, charizmatišką, talentingą dainininkę Ireną Starošaitę. 

Atlikėja laidoje atviravous, kad nors jos vyras Žilvinas gamina dažnai, vis dėlto atsakomybė už  maistą namuose dažniausiai tenka jai. 

Pagrindinis patiekalas Žvagulių namuose yra sriuba, kuri gaminama kasdien. Tačiau jei kasdieninio maisto ruoša dažniausiai gula ant Irenos pečių, visai priešingai yra per šventes – tuomet virtuvėje karaliauja Žilvinas.

„Jis greitai viską padaro, paruošia ir papuošia. Žilvinas gražiai supjausto mėsytę, sūriukus, dėlioja krevetes. Ir spėja padiriguoti ir man – duoda nurodymus, ką supjaustyti, paruošti. Tad mūsų šeimoje už balius yra atsakingas Žilvinas. O aš būnu tik jo pagalbininkė“, – nuotaikingai pasakojo dainininkė. 

Irena Starošaitė ir Žilvinas Žvagulis / Irmanto Gelūno / „ŽMONĖS Foto“ nuotr.
Irena Starošaitė ir Žilvinas Žvagulis / Irmanto Gelūno / „ŽMONĖS Foto“ nuotr.

Žvagulių šeima prieš kelis metus ėmėsi ir dar vieno verslo – su partneriais ėmė kepti šakočius. Laidoje Irena pasakojo, kad toks verslas, pasirodo, labai pavojingas... kūno linijoms!

„Dabar namuose ant stalo šakočiai nėra dažnas patiekalas, tačiau pradžioje jų buvo daug. Per pirmą karantiną, tuos šakočius kramsnodama, aš priaugau 8 kilogramus. Supratome, kad šakočiais reikia mėgautis atsargiai“, – juokėsi ji. 

Dainininkė taip pat papasakojo ir apie kulinarines keliones, į kurias mėgsta leistis, kai tik gali skirti tam laiko.  

„Atmintyje man giliai įsirėžusi japonų virtuvė, bet ne kur kitur, o tik Japonijoje. Visi  okonomijaki, yakisoba, sushi – be proto skanu! Pradžioje prie neįprastų skonių reikėjo priprasti, bet paskui... Ypač įvertini, kai to nebetenki – išvažiavus iš Japonijos, labai norėjosi pakartoti“, – pasakojo moteris.

Irena Starošaitė / Laidos „Virtuvės istorijos“ nuotr.
Irena Starošaitė / Laidos „Virtuvės istorijos“ nuotr.

Kaip paaiškėjo laidoje, Irena yra tikra gurmanė ir drąsiai ragauja net ir labai neįprastus patiekalus. „Kažkam keistas patiekalas yra varlės ar jų kojelės, o man labai skanu! Mėgstu ir sraiges. O kaip skanu austrės ir šampanas!..“ – pasakojimą apie savo kulinarinius atradimus tęsė I.Starošaitė.

Kokie patiekalai dažniausiai nudengia Žvagulių stalą, kokių keisčiausių patiekalų yra ragavusi Irena bei kokie svarbiausi ingredientai sudaro Irenos ir Žilvino santuokos receptą?

Kulinarinių pokalbių laida „Virtuvės istorijos“ – šeštadieniais, 10 val. per TV3.