Kotrynos Starkienės receptas smaližiams: greitai paruošiami keksiukai pusryčiams

Kotryna Starkienė / TV3 nuotr.
Kotryna Starkienė / TV3 nuotr.
Šaltinis: Pranešimas spaudai
2023-04-15 12:10
AA

Ne veltui sakoma, kad pusryčiai – svarbiausia dienos dalis. O dar malonesni jie tampa tada, kai savaitgaliais jais galite dalintis su visa šeima. Tiesa, kiekvienas pradėti rytą mėgsta nuo skirtingų patiekalų – vieniems priimtinesni saldūs, kitiems – sotūs ir sūresni.

O štai Kotryna Starkienė laidoje „Kotrynos burtai“ siūlė nesirinkti tik vieno – paragaukite visko!

„Savaitgalis – puiki proga sukviesti šeimyną prie stalo ir pasimėgauti ilgais pusryčiais! O kokie pusryčiai be šviežios duonos? Šįkart laidoje parodysiu, kaip keptuvėje išsikepti traškią duonelę – tokią, kuri pavyks kiekvienam. O prie gardžios duonelės pasiūlysiu kelis padažus: su keptomis paprikomis bei pavasariu kvepiančiomis žolelėmis“, – pasakoja ji.

Nuošalyje neliks ir tie, kurie mėgsta rytą pradėti saldžiau – jiems Kotryna siūlys citrininių keksiukų receptą. „Jie – purūs, minkšti ir labai gardūs. Pradėkime dieną kartu!“ – kviečia Kotryna.

Kaip pasigaminti duonelę, pamatysite laidoje, o su smaližiais savo keksiukų receptų K.Starkienė dalijasi jau dabar.

Citrininių keksiukų receptas

Keksiukams reikės:

250 g cukraus;

3 citrinų;

4 kiaušinių;

100 g sviesto;

150 g natūralaus jogurto (riebaus);

220 g miltų;

1 a.š. kepimo miltelių.

Gaminimo eiga:

Nuplovę citrinas, sutarkuokite jų žievelę. Tuomet į tą patį indą suberkite cukrų ir gerai išmaišykite. Pridėję kiaušinius, ir vėl viską gerai išmaišykite, o vėliau tą patį pakartokite ir tada, kai pridėsite jogurtą. Miltus sumaišę su kepimo milteliais, suberkite juos į cukraus ir kiaušinių plakinį. Gerai išmaišius tešlą, ten pat supilkite ištirpintą sviestą ir dar kartą viską išmaišykite. Keksiukų formeles ištepkite sviestu ir supilkite į jas tešlą. Keksiukus kepkite apie 20-30 min. 170 C temperatūroje, orkaitėje.

O jei norėtumėte keksiukus papuošti glajumi, tuomet į dubenėlį įberkite pusę puodelio cukraus pudros ir supilkite du šaukštus citrinos sulčių. Maišykite šią masę tol, kol ji taps vientisa ir tiršta. Tuomet keksiukų paviršių pamerkite į glajų ir greitai juos apverskite, kad jis gražiai nutekėtų. Skanaus!

Laida „Kotrynos burtai“ – šeštadieniais, 12 val. per TV3!