Kad būtų sočiau – tirštos sriubos ir troškiniai

Troškinys
Troškinys
Šaltinis: Ji24.lt
A
A

Sutaupykite laiko, gamindami tirštas sriubos arba sočius troškinius. Žodžiu, ant stalo dėkite „du viename“: ir pirmąjį, ir antrąjį patiekalą vienoje lėkštėje.

Trinta moliūgienė su imbieru

Trinta moliūgų sriuba
Trinta moliūgų sriuba

Jums reikės: 1,5 kg moliūgo, 30 g sviesto, 2 svogūnų, 500 ml daržovių sultinio, 60 g šviežio imbiero, 2 šaukštelių kario miltelių, 0,5 šaukštelio malto kumino, šaukšto cukraus, 100–200 ml grietinėlės arba pieno, druskos ir pipirų pagal skonį, aliejaus kepti.

  • Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių.
  • Moliūgą perpjaukite pusiau, išvalykite sėklas, minkštimą ištepkite aliejumi ir dėkite į kepimo skardą pjūviu į apačią. Kepkite apie 40 minučių, arba kol žievę lengvai persmeigsite šakute. Atvėsinkite, šaukštu išskobkite minkštimą, žievę išmeskite.
  • Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir nustatę mažą kaitrą pakepinkite susmulkintus svogūnus.
  • Sudėkite moliūgo minkštimą, supilkite sultinį, suberkite prieskonius ir įtarkuokite imbierą (jei nelabai jį mėgstate, supjaustykite griežinėliais ir prieš tiekdami išgriebkite). Užvirkite ir virkite 15 minučių.
  • Nukaiskite ir sutrinkite elektriniu trintuvu.
  • Supilkite pieną ar grietinėlę, suberkite cukrų, pagardinkite druska bei pipirais ir dar pakaitinkite, bet neužvirkite.
  • Jei sriuba per tiršta, įpilkite dar pieno ar vandens.

Aitrioji sriuba

Mėsos troškinys
Mėsos troškinys

Jums reikės: 500 g maltos jautienos, 200 g virtų pupelių (tinka ir konservuotos), 2–3 aitriosios paprikos, svogūno, saldžiosios paprikos, 2–3 česnako skiltelių, 500 g konservuotų pomidorų savo sultyse, šaukštelio kmynų, aliejaus kepti, druskos ir pipirų pagal skonį, žalumynų tiekti.

  • Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite mėsą. Sudėkite į puodą.
  • Svogūną ir česnaką susmulkinkite.
  • Aitriąsias paprikas perpjaukite išilgai, išvalykite sėklas ir susmulkinkite.
  • Saldžiąją papriką supjaustykite kubeliais.
  • Šakute sutraiškykite pomidorus savo sultyse.
  • Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite svogūną, po kelių minučių suberkite česnaką ir aitriąsias paprikas. Sukrėskite į puodą su mėsa.
  • Ten pat suberkite kmynus, saldžiąsias paprikas, sudėkite trintus pomidorus ir supilkite jų sultis. Gerai išmaišykite – jei masė labai tiršta, įpilkite truputį vandens.
  • Uždenkite puodą, nustatykite mažą kaitrą ir troškinkite 30 minučių.
  • Nukoškite pupeles (jei konservuotos) ir sudėkite į sriubą.
  • Pagardinkite druska ir pipirais. Virkite dar apie 10 minučių. Tiekite užbėrę žalumynų.

Gruziniška charčio sriuba

Gruziniška charčio sriuba
Gruziniška charčio sriuba

Jums reikės: 400 g jautienos, 0,5 saliero šaknies, 3 svogūnų, 4 šaukštų ryžių, 500 g pomidorų, skiltelės česnako, šviežių krapų, kalendros, petražolių, prieskonių pagal skonį.

  • Į puodą įpilkite 2–2,5 l vandens, sudėkite gabaliukais supjaustytą mėsą ir užvirkite.
  • Nugriebkite putas, sumažinkite kaitrą ir virkite 1,5 valandos. Likus pusvalandžiui, įdėkite saliero ir įberkite druskos.
  • Svogūną susmulkinkite ir pakepinkite aliejuje. Kai gražiai pagels, sudėkite išgriebtus iš sultinio mėsos gabalėlius ir kepkite 5 minutes.
  • Įpilkite kelis šaukštus sultinio, uždenkite ir troškinkite 15 minučių.
  • Pomidorų viršūnėles įpjaukite, sumeskite kelioms sekundėms į verdantį vandenį, tuomet perliekite šaltu ir nulupkite. Supjaustykite kubeliais ir sudėkite į keptuvę su mėsa. Troškinkite 10 minučių.
  • Keptuvės turinį suverskite į sultinį ir užvirkite.
  • Suberkite ryžius, pavirkite 10 minučių, sumažinkite kaitrą ir suberkite prieskonius.
  • Sudėkite traiškytą česnaką, kapotus žalumynus, išmaišykite, uždenkite ir po minutėlės nukaiskite. Palikite pastovėti 7–10 minučių.

Kalakutiena su kariu ir obuoliais

Sotus vištienos ir moliūgų troškinys
Sotus vištienos ir moliūgų troškinys

Jums reikės: 800 g kalakuto krūtinėlės, 4 mažų raudonų obuolių, nedidelio saliero, šaukšto kario miltelių, 120 ml baltojo vyno, šaukšto pomidorų pastos, česnako skiltelės, 2 laurų lapų, žiupsnelio aitriosios paprikos, aliejaus kepti, druskos ir pipirų pagal skonį.

  • Mėsą supjaustykite gabalėliais, salierą sutarkuokite, česnaką sutraiškykite.
  • Keptuvėje įkaitinkite aliejaus, sudėkite salierą ir česnaką, suberkite karį ir kepinkite, iki daržovės suminkštės.
  • Sudėkite mėsą ir kepkite keletą minučių. Obuolius supjaustykite gabaliukais ir sumeskite į keptuvę.
  • Supilkite vyną, įberkite aitriosios paprikos, įmeskite laurų lapus, išmaišykite ir troškinkite 5–10 minučių.
  • Pabaigoje sukrėskite pomidorų pastą, jei reikia, įpilkite dar keletą šaukštų vyno ar vandens – patiekalas turi lėtai troškintis, ne kepti.
  • Po 20 minučių nukaiskite ir tiekite su ryžiais.

Ėriuko šlaunelių troškinys su šonine ir grybais

Ėriuko šlaunelės su grybais
Ėriuko šlaunelės su grybais

Jums reikės: 18 valgomųjų svogūnėlių, 6 ėriuko šlaunelių, 200 g pievagrybių, 4 rūkytos šoninės griežinėlių, 2 saliero stiebų, 2 skiltelių česnako, 500 ml jautienos sultinio, 400 g konservuotų smulkintų pomidorų savo sultyse, 3 rozmarinų šakelių, prieskonių, druskos ir pipirų pagal skonį, aliejaus kepti.

  • Pievagrybius ir salierą supjaustykite griežinėliais, česnako skilteles sutraiškykite.
  • Svogūnėlius, įpjovę viršūnėles, sumeskite į verdantį vandenį, uždenkite ir palaikykite 5 minutes. Nukošę nulupkite ir supjaustykite puselėmis.
  • Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite šlauneles (dėkite po dvi vienu metu), iš abiejų pusių vartydami, apie 5 minutes, kol apskrus. Atidėkite.
  • Į keptuvę sumeskite svogūnėlius, grybus, šoninę, salierus ir česnakus. Išmaišykite ir padidinkite kaitrą.
  • Po kelių minučių supilkite sultinį, sukrėskite pomidorus ir kapotus rozmarinus. Užvirkite.
  • Sumažinę kaitrą, sudėkite šlauneles, uždenkite ir troškinkite 1,5 valandos, kol mėsa taps minkšta ir atsiskirs nuo kaulo.
  • Išimkite ir uždenkite, padidinkite kaitrą ir maišydami kaitinkite likusį padažą, kol sutirštės, turi likti maždaug pusė kiekio.
  • Įberkite druskos ir pipirų. Sudėkite atgal mėsą ir gerai išmaišykite. Po kelių minučių nukaiskite.

Žuvų troškinys su šafranu

Žuvienė su ryžiais ir salierais
Žuvienė su ryžiais ir salierais

Jums reikės: šaukšto aliejaus, svogūno, 2 skiltelių česnako, poro, pankolio gumbo, saliero stiebo, 120 ml sauso baltojo vyno (nebūtinai), 800 g konservuotų smulkintų pomidorų savo sultyse, 500 ml žuvies sultinio, didelio žiupsnio šafrano, 200 g bulvių, 200 g lašišos filė, 400 g baltos žuvies filė, citrinos puošti.

  • Daržoves susmulkinkite, žuvį supjaustykite didesniais gabalėliais.
  • Dideliame keptuve įkaitinkite aliejaus ir pakepinkite svogūnus, česnakus, porus, pankolius ir salierus.
  • Kepkite apie 10 minučių, kol daržovės suminkštės.
  • Supilkite sultinį ir vyną (jei naudosite), sukrėskite pomidorus, sudėkite bulves, berkite žiupsnį šafrano ir įpilkite 2 puodelius šalto vandens. Užvirkite.
  • Sumažinkite kaitrą iki vidutinės ir neuždengę troškinkite apie 15 minučių.
  • Sužerkite žuvį. Išmaišykite ir patroškinkite dar 5–7 minutes.
  • Tiekite su citrinos griežinėliu.
{recipe|311}
{recipe|442}
{recipe|490}
{recipe|2007}
{recipe|2045}
{recipe|2155}
{recipe|2159}
{recipe|2161}
{recipe|2211}
{recipe|3165}