Kaip paruošti burnoje tirpstančią vištieną. Kulinarės receptai
Receptų, kaip pasigaminti vištieną – begalės, tačiau jei nenorite praleisti virtuvėje viso vakaro, tačiau vis tiek pasigaminti gardžius pietus, turime net 3 idėjas, kaip tai padaryti.
Prekybos tinklo IKI maisto ekspertė Aistė Rasmussen pasakoja, kad pasirinkus tinkamus ingredientus bei žinant vos kelias gudrybes, iš vištienos galima pasigaminti patiekalų, kurie nustebins net išrankiausius. Pasitelkdama savo patartį, kulinarė siūlo pasigaminti citrininius vištienos sparnelius su natūralaus jogurto padažu, prabangiai paruoštą troškintą vištienos filė su vyno padažu ar vištienos iešmelius su 8 skirtingomis daržovėmis.
Lengvai apskrudę citrininiai vištienos sparneliai
Vištienos sparneliai itin populiarūs dėl greito ir gana paprasto paruošimo.
Kaip pasakoja maisto ekspertė Aistė Rasmussen, patiekus kartu su garnyru, jie puikiai tinka kaip pagrindinis patiekalas, o kartu su gaiviu natūralaus jogurto ir šviežių žolelių padažu – kaip sotus užkandis, kurio paruošimui sugaišite vos 10 minučių. Būtent pastarąjį variantą kulinarė ir siūlo išbandyti.
„Vištienos sparnelius apšlakstykite alyvuogių arba sezamų aliejumi ir laisvai sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių temperatūros ir kepkite apie 45 minutes.
Kol vištiena kepa, pasiruoškite citrininį padažą. Ištirpinkite nedidelį gabaliuką sviesto, jį sumaišykite su šlakeliu citrinų sulčių, česnako milteliais, druska ir pipirais. Kai vištienos sparneliai jau pradės skrusti, juos išimkite ir šluotele aptepkite pasiruoštu mišiniu. Kepkite, kol gražiai apskrus.
Sparnelius patariu patiekti su gaiviu natūralaus jogurto ir šviežių žolelių padažu. Atskirame dubenyje tiesiog sumaišykite vidutinio riebumo natūralų jogurtą, baziliką, svogūnų laiškus bei pagal skonį pabarstykite druskos“, – pasakoja maisto ekspertė.
Troškinta vištienos filė baltojo vyno padaže
„Pasigaminti prabangią vakarienę galima ir iš vištienos“, – teigia kulinarė. Karamelizuotomis citrinomis bei baltu vynu paskaninta troškinta vištienos filė – tai tobulas išsigelbėjimas norintiems paruošti kažką nekasdieniško ir nesugaišti visos dienos virtuvėje.
„Supjaustykite griežinėliais nedidelę citriną, ją pabarstykite ruduoju cukrumi bei užspauskite 3 skilteles česnako. Vištienos filė apšlakstykite alyvuogių aliejumi bei pabarstykite druska ir pipirais. Įkaitinkite orkaitę iki vidutinės ugnies ir pakepkite vištieną iš abiejų pusių po 4 minutes.
Atskiroje keptuvėje ant nedidelės ugnies pakaitinkite citrinos mišinį, kol citrinos griežinėliai ims lengvai rusvėti, tuomet mišinį suberkite atgal į dubenį ir leiskite atvėsti. Į didelę keptuvę supilkite 500 ml daržovių sultinio, 250 ml balto vyno, įdėkite gabaliuką sviesto, suberkite 1 gabaliukais pjaustytą svogūną ir saujelę kmynų, tuomet sudėkite apkeptą vištienos filė ir supilkite citrinų mišinį. Vištieną troškinkite apie 25 minutes ant vidutinės ugnies. Patariu vištieną patiekti kartu su lupena virtomis bulvėmis“, – pasakoja kulinarė.
Vištienos šlaunelių iešmelis su daržovėmis
Jei prabėgus vasarai, o kartu ir grilio sezonui, užsimanėte šašlykų, maisto ekspertė pataria išbandyti vištienos iešmelius su daržovėmis, kuriuos galėsite išsikepti tiesiog orkaitėje. Net su 8 skirtingomis daržovėmis iškepti vištienos iešmeliai, patiks tiek vaikams, tiek propaguojantiems sveikesnį gyvenimą.
„Supjaustykite didesniais gabaliukais raudonąją ir geltonąją papriką, virtus burokėlius, cukiniją ir mažąsias bulves, perpus perpjaukite mažuosius pomidorus, raudonąjį svogūną bei į keturias dalis padalinkite citriną, prie kitų daržovių įdėkite ir kelias neluptas česnako skilteles. Visas daržoves suberkite į didelį dubenį, apšlakstykite sezamų aliejumi, druska ir pipirais.
Vištienos šlaunelių mėsą supjaustykite dideliais gabaliukais ir sudėkite į dubenį, užpilkite medaus, sojos padažo, obuolių sulčių, pabarstykite mėgstamais prieskoniais ir gerai išmaišykite. Imkite medinius pagaliukus ir ant jų sluoksniuodami maukite vištieną ir daržoves. Iešmelius sudėkite į skardą, išklotą kepimo popieriumi ir kepkite apie 30 minučių“, – patarimais dalinasi maisto ekspertė.