Patiekalai, žadinantys aistrą

Graži moteris / „Shuterstock“ nuotr.
Graži moteris / „Shuterstock“ nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
A
A

Kas gali būti geriau už vakarienę su mylimuoju. O ką valgyti, kad vakaras būtų ne tik jaukus, bet ir aistringas? Pagrindinius afrodiziakus žino daugelis, o mes siūlome pasigaminti iš jų patiekalų.

Įkaitinantis aitriųjų paprikų troškinys

Ugninga kreminė pomidorų sriuba.
Ugninga kreminė pomidorų sriuba. / Shutterstock nuotr.

Jum reikės: 500 g mėgstamo faršo, skardinės konservuotų pomidorų savo sultyse, 500 g avinžirnių, 1 raudonos saldžiosios paprikos, 4–5 skiltelių česnako, 1 aitriosios paprikos, 1 svogūnas, druskos ir pipirų pagal skonį, turimų prieskoninių žolelių.

  • Raudonąją papriką bei svogūnus supjaustykite ir pakepinkite, kol suminkštės. Tada į keptuvę berkite faršą, pipirų, druskos, smulkintą aitriąją papriką, česnakus. Keptuvę uždenkite ir palikite troškintis.
  • Į kitą puodą dėkite konservuotus pomidorus, jau išvirtus avinžirnius, taip pat troškintą faršą. Viską išmaišykite ir palikite maždaug 20–30 min. troškintis ant nedidelės ugnies.
  • Vis pamaišykite ir paragaukite, ar nieko netrūksta. Jei manote, kad reikėtų daugiau aitriosios paprikos, dėkite, juk ji sukelia tikrą aistrą!

Aistrą žadinančios keptos austrės

Ugninga kreminė pomidorų sriuba.
Ugninga kreminė pomidorų sriuba. / Shutterstock nuotr.

Jums reikės: 20 austrių, 75 g sviesto, 50 g tarkuoto parmezano, 1 šaukšto šviežių pjaustytų krapų, 1 šaukšto šviežių kapotų petražolių, garstyčių, česnakų, džiūvėsėlių, kelių citrinos griežinėlių, druskos ir pipirų.

  • Austres nuvalykite, atidarykite jų geldeles ir išpilkite skystį. Tada išimkite jas iš geldelių ir nuplaukite.
  • Keptuvėje įkaitinkite sviestą, suberkite petražoles, krapus, garstyčias, smulkintus česnakus ir gerai išmaišykite.
  • Įberkite prieskonių ir palikite atvėsti. Į geldeles supilkite paruošto mišinio ir uždėkite austres. Ant viršaus pabarstykite tarkuoto parmezano sūrio ir džiūvėsėlių.
  • Ant kiekvienos austrės uždėkite po nedidelį gabalėlį sviesto ir kepkite maždaug 5 minutes iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
  • Austres papuoškite citrinos griežinėliais.

Gaiviosios ikrų salotos

Ugninga kreminė pomidorų sriuba.
Ugninga kreminė pomidorų sriuba. / Shutterstock nuotr.

Jums reikės: 400 g krabų lazdelių, po vieną mažą indelį raudonųjų ir juodųjų ikrų, 1 poro, 2 kiaušinių, 3–4 šaukštų mėgstamo majonezo, šviežiai grūstų juodųjų pipirų.

  • Kiaušinius išvirkite ir nulupkite.
  • Atšildytas krabų lazdeles supjaustykite.
  • Į dubenį sukrėskite raudonuosius ir juoduosius ikrus bei smulkiai pjaustytus porus ir kiaušinius.
  • Viską išmaišykite su majonezu.
  • Patiekite su čiabatos riekelėmis.

Cinamono skanėstas su braškėmis ir ledais

Ugninga kreminė pomidorų sriuba.
Ugninga kreminė pomidorų sriuba. / Shutterstock nuotr.

Jums reikės: 3 stiklinių miltų, stiklinės obuolienės (arba 2 šviežių pjaustytų obuolių), 1 stiklinės grietinės, 3 kiaušinių, 2 šaukštų cinamono, šaukštelio kepimo miltelių. Papuošimui: ledų ir indelio braškių.

  • Į dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų ir išplakite iki purios masės.
  • Suberkite cinamoną, obuolienę (arba pjaustytus obuolius), grietinę ir dar šiek tiek paplakite.
  • Tada suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir gerai išmaišykite tešlą.
  • Gautą tešlą supilkite į riebalais pateptą kepimo formą ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 30–40 min., kol pyragas gražiai paruduos.
  • Pyragą papuoškite braškėmis ir patiekite su kaušeliu ledų.

Romantiškai nuteikiantis karšto šokolado gėrimas

Ugninga kreminė pomidorų sriuba.
Ugninga kreminė pomidorų sriuba. / Shutterstock nuotr.

Jums reikės: 100 g juodojo šokolado, 1 l pieno, žiupsnelio maltų aitriųjų paprikų, plaktos grietinėlės, žiupsnelis cinamono.

  • Pieną užvirinkite. Tada į jį sumeskite juodojo šokolado gabalėlius ir maišykite, kol visiškai ištirps. Į gerai išmaišytą šokolado masę berkite aitriųjų paprikų miltelius.
  • Gautą masę supilstykite į dailias taures ir apipurkškite plakta grietinėle. Galite apibarstyti cinamonu.