Patiekalai, žadinantys aistrą
Kas gali būti geriau už vakarienę su mylimuoju. O ką valgyti, kad vakaras būtų ne tik jaukus, bet ir aistringas? Pagrindinius afrodiziakus žino daugelis, o mes siūlome pasigaminti iš jų patiekalų.
Įkaitinantis aitriųjų paprikų troškinys
Jum reikės: 500 g mėgstamo faršo, skardinės konservuotų pomidorų savo sultyse, 500 g avinžirnių, 1 raudonos saldžiosios paprikos, 4–5 skiltelių česnako, 1 aitriosios paprikos, 1 svogūnas, druskos ir pipirų pagal skonį, turimų prieskoninių žolelių.
- Raudonąją papriką bei svogūnus supjaustykite ir pakepinkite, kol suminkštės. Tada į keptuvę berkite faršą, pipirų, druskos, smulkintą aitriąją papriką, česnakus. Keptuvę uždenkite ir palikite troškintis.
- Į kitą puodą dėkite konservuotus pomidorus, jau išvirtus avinžirnius, taip pat troškintą faršą. Viską išmaišykite ir palikite maždaug 20–30 min. troškintis ant nedidelės ugnies.
- Vis pamaišykite ir paragaukite, ar nieko netrūksta. Jei manote, kad reikėtų daugiau aitriosios paprikos, dėkite, juk ji sukelia tikrą aistrą!
Aistrą žadinančios keptos austrės
Jums reikės: 20 austrių, 75 g sviesto, 50 g tarkuoto parmezano, 1 šaukšto šviežių pjaustytų krapų, 1 šaukšto šviežių kapotų petražolių, garstyčių, česnakų, džiūvėsėlių, kelių citrinos griežinėlių, druskos ir pipirų.
- Austres nuvalykite, atidarykite jų geldeles ir išpilkite skystį. Tada išimkite jas iš geldelių ir nuplaukite.
- Keptuvėje įkaitinkite sviestą, suberkite petražoles, krapus, garstyčias, smulkintus česnakus ir gerai išmaišykite.
- Įberkite prieskonių ir palikite atvėsti. Į geldeles supilkite paruošto mišinio ir uždėkite austres. Ant viršaus pabarstykite tarkuoto parmezano sūrio ir džiūvėsėlių.
- Ant kiekvienos austrės uždėkite po nedidelį gabalėlį sviesto ir kepkite maždaug 5 minutes iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
- Austres papuoškite citrinos griežinėliais.
Gaiviosios ikrų salotos
Jums reikės: 400 g krabų lazdelių, po vieną mažą indelį raudonųjų ir juodųjų ikrų, 1 poro, 2 kiaušinių, 3–4 šaukštų mėgstamo majonezo, šviežiai grūstų juodųjų pipirų.
- Kiaušinius išvirkite ir nulupkite.
- Atšildytas krabų lazdeles supjaustykite.
- Į dubenį sukrėskite raudonuosius ir juoduosius ikrus bei smulkiai pjaustytus porus ir kiaušinius.
- Viską išmaišykite su majonezu.
- Patiekite su čiabatos riekelėmis.
Cinamono skanėstas su braškėmis ir ledais
Jums reikės: 3 stiklinių miltų, stiklinės obuolienės (arba 2 šviežių pjaustytų obuolių), 1 stiklinės grietinės, 3 kiaušinių, 2 šaukštų cinamono, šaukštelio kepimo miltelių. Papuošimui: ledų ir indelio braškių.
- Į dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų ir išplakite iki purios masės.
- Suberkite cinamoną, obuolienę (arba pjaustytus obuolius), grietinę ir dar šiek tiek paplakite.
- Tada suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir gerai išmaišykite tešlą.
- Gautą tešlą supilkite į riebalais pateptą kepimo formą ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 30–40 min., kol pyragas gražiai paruduos.
- Pyragą papuoškite braškėmis ir patiekite su kaušeliu ledų.
Romantiškai nuteikiantis karšto šokolado gėrimas
Jums reikės: 100 g juodojo šokolado, 1 l pieno, žiupsnelio maltų aitriųjų paprikų, plaktos grietinėlės, žiupsnelis cinamono.
- Pieną užvirinkite. Tada į jį sumeskite juodojo šokolado gabalėlius ir maišykite, kol visiškai ištirps. Į gerai išmaišytą šokolado masę berkite aitriųjų paprikų miltelius.
- Gautą masę supilstykite į dailias taures ir apipurkškite plakta grietinėle. Galite apibarstyti cinamonu.