Kepsnių asas Aivaras Prokša atskleidė, kaip paruošti minkščiausią kepsnį ir skaniausius šonkauliukus

Aivaras Prokša / Asmeninio albumo nuotrauka
Aivaras Prokša / Asmeninio albumo nuotrauka
Jūratė Ražkovskytė
Šaltinis: Žmonės
2024-07-21 03:14
AA

Vasara – grilio ir kepsnių sezonas. Visas kiemas iškart pakvimpa, kai prie kepsninės stoja tinklaraščio „Illegal.food.bites“ kūrėjas Aivaras PROKŠA (30). Kepta ant žarijų, rūkyta, žemoje temperatūroje ilgai ruošta mėsa – Aivaro arkliukas.

Maisto gaminimas IT srityje dirbančiam Aivarui – tikra aistra. Tam jis skiria visą laisvalaikį. „Močiutė buvo medikė, bet labai gera kulinarė. Daug dalykų iš jos išmokau. Nuo vaikystės mėgau suktis virtuvėje, – pasakoja. – Tėvai dabar gyvena Vilniaus pakraštyje, yra kiemas, todėl gaminimas vis dažniau ėmė sietis su lauku ir kepsnine.“

Pradžioje vaizdo įrašus su savo kulinariniais eksperimentais ir atradimais Aivaras dėdavo į asmeninę paskyrą socialiniuose tinkluose. Vėliau ji išaugo į atskirą tinklaraštį „Illegal.food.bites“ – „nelegalūs maisto kąsneliai“.