„Reikia laukti ne švenčių, nes jos ateina ir praeina, o meilės, grįžtančios namo, – tai esu sakęs jau ne kartą. Ir tuo tvirtai tikiu, – sako kulinaras, knygų autorius Alfas IVANAUSKAS (40). – Ta meilė gali būti draugai, bičiuliai, artimieji – patys brangiausi jums žmonės. Juos reikia kviesti į namus, jų laukti ir dalytis. Tada ir šventės, ir kasdienybė bus šiltesnės, gražesnės.“
Kulinarinių knygų kūrėjas įsitikinęs, kad ypač žiemą svarbus kūną ir sielą šildantis maistas. Ir pirmiausia tai yra tas maistas, kuriuo dalijamasi su kitais. „Aš nuolat skatinu gaminti tokius patiekalus, kuriais galima dalytis. Kad ir paprasčiausia kepta višta: vieni mėgsta krūtinėlę, kiti – šlauneles ar sparnelius. Didžiulis puodas midijų – vienam skaniausia su duona, kitam – su bulvytėmis. Ar net mišrainė, kurią galima patiekti ant salotos lapų, – ne tik sumaišyti bendrame dubenyje. Svarbiausia – valgyti visiems kartu“, – pataria Alfas.