„Labneh“ sūrio kiaušiniai su prieskoniais ir traškia duona

Sūrio kiaušiniai / Bulls Press nuotr.
Sūrio kiaušiniai / Bulls Press nuotr.
Šaltinis: Elaima.lt
A
A

Šis tas egzotiško, sveiko ir gardaus. Tik ruošti reikės likus parai iki ragavimo.

6 porcijoms reikės:

  • 500 g graikiško jogurto,
  • žiupsnelio druskos,
  • šviežiai spaustų citrinų sulčių,
  • egiptietiškų prieskonių (dukkah) arba libanietiškų za᾽atar,
  • duoniukų ar skrudintos duonos,
  • 60 ml alyvuogių aliejaus.

Ruošimas

Koštuvą arba sietą iškloti plonu muslinu ar marle (tiks ir kavos filtrai) ir įstatyti į dubenį. Jogurtą, druską ir citrinų sultis sumaišyti ir sukrėsti į sietą. Uždengti ir šaldyti per naktį. Pakeisti musliną arba marlę švariu autiniu ir padėti į šaldiklį dar 12 valandų – masė turi būti tiršta ir tanki! Libane toks sūris vadinamas „labneh“.

Šaukšteliu suformuoti kamuoliukus, apvolioti prieskoniuose. Patiekti su duoniukais ir alyvuogių aliejumi.

Sūrio kiaušinius galima pagaminti iš anksto. Sudėti į sterilizuotą stiklinį indą, užpilti alyvuogių aliejumi, uždengti ir laikyti šaldytuve iki 2 savaičių.