„Labneh“ sūrio kiaušiniai su prieskoniais ir traškia duona
Sūrio kiaušiniai / Bulls Press nuotr.
Šaltinis: Elaima.lt
A
A
Šis tas egzotiško, sveiko ir gardaus. Tik ruošti reikės likus parai iki ragavimo.
6 porcijoms reikės:
- 500 g graikiško jogurto,
- žiupsnelio druskos,
- šviežiai spaustų citrinų sulčių,
- egiptietiškų prieskonių (dukkah) arba libanietiškų za᾽atar,
- duoniukų ar skrudintos duonos,
- 60 ml alyvuogių aliejaus.
Ruošimas
Koštuvą arba sietą iškloti plonu muslinu ar marle (tiks ir kavos filtrai) ir įstatyti į dubenį. Jogurtą, druską ir citrinų sultis sumaišyti ir sukrėsti į sietą. Uždengti ir šaldyti per naktį. Pakeisti musliną arba marlę švariu autiniu ir padėti į šaldiklį dar 12 valandų – masė turi būti tiršta ir tanki! Libane toks sūris vadinamas „labneh“.
Šaukšteliu suformuoti kamuoliukus, apvolioti prieskoniuose. Patiekti su duoniukais ir alyvuogių aliejumi.
Sūrio kiaušinius galima pagaminti iš anksto. Sudėti į sterilizuotą stiklinį indą, užpilti alyvuogių aliejumi, uždengti ir laikyti šaldytuve iki 2 savaičių.