Laukiate svečių? Midijų baltame padaže receptas

Midijos baltame padaže / „Maisto kelionės“ nuotr.
Midijos baltame padaže / „Maisto kelionės“ nuotr.
Šaltinis: Žmonės.lt
2017-07-23 09:00
AA

Tinklaraščio „Maisto kelionės“ autoriai Marius ir Karolina sako, kad jis padėjo sujungti į vieną dvi jų mėgstamas veiklas. „Idėja pradėti rašyti tinklaraštį gimė visai netikėtai, kuomet pastebėjome, kad mėgstamų receptų sąrašas naršyklėje tapo per ilgas. Abu mėgstame keliauti ir valgyti, todėl nuolat atrandame naujų pasaulio patiekalų,“ – pasakoja pora, kurios receptu ir dalijamės.

„Maisto kelionės“ autoriai Marius ir Karolina / „Maisto kelionės“ nuotr.

Ir kas galėjo pagalvoti, kad midijos (arba varguolių austrės) gali būti taip lengvai paruošiamos? Užkliuvus akiai už prekybos centre esančių šaldytų moliuskų, nusprendėme pagaliau išbandyti juos namuose. Žinoma, šviežios, ko gero, būtų skaniau, tačiau jokiu būdu neverta baimintis ir šaldytų.

Visas gamybos procesas užtruko apie 20 minučių, o rezultatas buvo pritrenkiantis. Šis patiekalas garantuotai susilauks pagyrimų dėl savo išvaizdos, o lėtas valgymo procesas itin tinkamas bendravimui su svečiais.

Ingredientai

  • 1 kg šaldytų ar šviežių midijų;
  • 2 šaukštai sviesto;
  • 1 poras;
  • 1 šalotinis svogūnas;
  • 2 lauro lapai;
  • 4 česnako skiltelės;
  • druska ir pipirai;
  • 2-3 šaukštai grietinėlės;
  • 1 šaukštas citrinos sulčių;
  • šiek tiek tarkuotos citrinos žievelės;
  • šiek tiek šviežių petražolių;
  • 240 ml balto sauso vyno.

Gaminimas

  • Pirmiausia dideliame puode ant vidutinės ugnies ištirpiname sviestą ir suverčiame smulkiais pusžiedžiais pjaustytą šalotinį svogūną, porą, smulkintą česnaką. Taip pat beriame druskos, pipirų ir metame lauro lapus. Viską kepame tol, kol daržovės suminkštės.
  • Praėjus apie 10 minučių, padidinime kaitrą iki maksimumo ir supilame vyną. Leidžiame pusei jo nugaruoti.
  • Tuomet suverčiame visas midijas, uždengiame puodą ir kaitiname apie penkias minutes, karts nuo karto pakratydami puodą ar pamaišydami midijas, kol jos visos prasivers.
  • Į puodą su išvirusiais moliuskais pilame grietinėlę, citrinos sultis, smulkiai pjaustytas petražoles ir įtarkuojame šiek tiek citrinos žievelės. Viską gerai išmaišome ir patiekiame giliuose induose su gausiu vyno padažo kiekiu, o šalia – aliejuje skrudintomis bulvytėmis ir majonezu.
Maisto Kelionės / „Maisto kelionės“ nuotr.

Daugiau receptų galite rasti tinklaraštyje maistokeliones.lt