Lietuvių virtuvės šefas T.Lidakevičius tapo žvaigžde Londone: „Tokio dalyko daugiau niekur nėra“

Tomas Lidakevičius / LNK nuotr.
Tomas Lidakevičius / LNK nuotr.
Šaltinis: Pranešimas spaudai
2024-01-22 14:56
AA

„Nė vienam verslo savininkui tai nenukrito iš dangaus, kad bam, ir turi klestintį verslą. Visi įdėjo labai daug valandų darbo – nesvarbu, ar virtuvėje, ar kitoje srityje“, – pasakojo vienu geriausių virtuvės šefų Londone pripažintas Tomas Lidakevičius.

Garsiausias, didžiausias ir seniausias Londono turgus „Borough Market“ – tikras gurmanų rojus, kuriame rinktiniai produktai iš viso pasaulio. Keliautojai dažnai rašo, kad daug praranda tie, kurie būdami Londone neužsuka į šį turgų, juk jame akys raibsta nuo vaisių, daržovių, jūros gėrybių, mėsos, sūrių. Vagonėliuose galima paskanauti tikro gatvės maisto, kurį žmonės valgo tiesiog stovėdami.

Tomas Lidakevičius / LNK nuotr.

Aplink turgų netrūksta ir restoranų, tačiau viena vieta pačiame turguje – ypatinga. Piešinys ir angliškas užrašas „Turnips“, reiškiantis „Ropės“, gal ir nekristų į akis, jei ne šalia įrašytas lietuvio, virtuvės šefo Tomo Lidakevičiaus vardas. Savo pavardės iškaboje Tomas nesureikšmina kaip ir to, kad jo vieta vadinama unikalia – jis turguje patiekia aukščiausio lygio restoraninius valgius, paruoštus iš čia pat įsigytų šviežių, puikios kokybės produktų, rašoma LNK televizijos pranešime spaudai.

„Tokio dalyko daugiau niekur nėra. Žmonės atvažiuoja iš Amerikos ir lygina tai su Bruklinu Niujorke, tokios emocijos jiems sukyla. Nors nesu ten buvęs, bet tokių vietų daugiau nėra. Mes esame tikrai vieninteliai bent jau Jungtinėje Karalystėje“, – gyvenimo būdo laidoje „Nuo... Iki...“ pasakojo T.Lidakevičius.

Tomo Lidakevičiaus restoranas Londone / LNK nuotr.

Pirmą kartą šį jauną, ambicingą vyrą laida „Nuo... Iki...“ kalbino prieš kelerius metus. Tuomet jis pasakojo apie mokytojų dar mokykloje jam prognozuotą bedarbio karjerą, taip pat pasirinkimą mokytis virėjo profesijos todėl, kad rimtesni mokslai jį mažai tedomino. Kalbėtasi ir apie virėjo karjeros pradžią Londone, prakaitą, nudegintas rankas, vyriausiųjų šefų riksmus ir virš galvos skraidančias keptuves. Duodamas pirmą interviu televizijai Tomas vadovavo garsiam restoranui „Peninsula“ prestižiniame „InterContinental“ viešbutyje šalia garsiosios Londono O2 arenos.

Per 16 metų Londone jis pasiekė savo karjeros aukštumų – šiandien Tomas vadovauja nuosavam restoranui ir yra aukščiausiai kada nors geriausių pasaulio šefų sąraše atsidūręs lietuvis.

Gyvenimo būdo laida „Nuo... Iki...“ pirmadienio vakarą, 20 val., per LNK.

Londone išgarsėjęs lietuvių virtuvės šefas Tomas Lidakevičius (6 nuotr.)