Liucina Rimgailė pristatė knygą apie keksiukus: garsūs svečiai ir vyro Tado Rimgailos dainos
Antradienio vakarą, spaudžiant maloniam šaltukui, įvyko ypatingai jaukus ir nuotaikingas receptų knygos pristatymas. Liucina Rimgailė pristatė savo trečią leidinį „Tapk keksiukų karaliene“.
Vakaro metu autorės pasveikinti susirinko šeima, mylimi draugai ir pažįstami. Be abejonės, šalia buvo ir jos svarbiausi žmonės – vyras Tadas bei sūnus Oskaras. Netruko šiltų sveikinimų, apkabinimų, Tado Rimgailos gyvai atliekamų dainų ir netgi šou, kurio metu, skambant grupės Queen dainai „Don‘t stop me now“ Liucina papuošė svečiams skirtus keksiukus.
„Seniai žinojau, kad vieną dieną išleisiu būtent tokių receptų knygą, tačiau, matyt, reikėjo sulaukti tinkamo laiko. Ir tas laikas atėjo, kai mano sūnui Oskarui sukako vieneri.
Jo dėka turėjau galimybę šiek tiek atsitraukti nuo kasdienio darbo, kuriam buvau atsidavusi pastarąjį dešimtmetį. Visgi visiškai nuo širdies veiklos atitrūkti nepavyko. Su 2 mėnesių kūdikiu ant rankų išleidau knygą „20 tobulų sūrio pyragų“, vėliau baigiau nuostabius konditerijos kursus, o dabar – šis leidinys.
Labai noriu, kad ši knyga atspindėtų mano dabartinį požiūrį į gyvenimą – lydimą šviesos, lengvumo ir pozityvumo (life with a lightness). Taip jaučiu, be to, ir vardas įpareigoja – juk Liucina kilo iš lotyniško žodžio „lux“, reiškiančio šviesą. Joje dėkoju eilei žmonių, be kurių kaip mama su tokiu mažu vaiku viena tikrai nebūčiau visko padariusi, o pačią knygą skiriu būtent jam – Oskarui. Didžiąją jos dalį sukūriau su juo ant rankų, kai kuriais atvejais netgi puošdama keksiukus viena ranka. Tikiuosi, kad šis leidinys bent iš dalies prilygs tam, koks Oskaras yra šviesulys ir kokį pozityvumą jis atnešė į mūsų gyvenimą!“ – dalinasi autorė.
Apie knygą
Knygoje „Tapk keksiukų karaliene“ skaitytojai ras 25 unikalius receptus. Jie suskirstyti į 5 pogrupius:
- Be glitimo
- Be kiaušinių ir laktozės;
- Be baltojo cukraus;
- Jei švęsti, tai švęsti;
- Mažiesiems saldumynų mėgėjams.
Taip pat yra papildomas – karamelės receptas. Toks, pagal kurį ji tikrai visiems pavyks.
Receptus papildo veiksmingi patarimai ir vaizdo įrašai, patalpinti po QR kodais. Autorė stengėsi padaryti viską, kad skaitytojų namuose kepami keksiukai daugiau niekada nesubliukštų, nebūtų kieti ir sausi, o kremas būtų ne tik gardus, bet ir dailiai puoštų šį nuostabų desertą.
„Prieš beveik 10 metų pradėjusi kaip mėgėja, jauna namų šeimininkė, įnikusi į maisto tinklaraščius bei kepimą orkaitėje su perdegusia lempute, vėliau juoko forma televizijos projekte gavau „keksiukų karalienės“ titulą. Negaliu skųstis, nes visus šiuos metus garbingai išlaikiau savo karūną, įkūriau desertinę, kuri gyvuoja daugiau kaip aštuonerius metus, ir iki šiol dievinu gaminti bei beprotiškais kiekiais valgyti keksiukus. Įrodžiau, kad galiu, o jei galiu aš, gali ir tu!“ – su šypsena primena Liucina.
Fotogalerija: