Maisto fotografė Giedrė Barauskienė: „Skaniausiai valgo alkani ir įsimylėję“

Palermo Šv. Kotrynos vienuolyne didelį įspūdį Giedrei padarė migdolų granita, kuri, kaip ir kiti čia gaminami saldumynai, ruošiama pagal senus vienuolių išsaugotus receptus / Asmeninio albumo nuotrauka
Palermo Šv. Kotrynos vienuolyne didelį įspūdį Giedrei padarė migdolų granita, kuri, kaip ir kiti čia gaminami saldumynai, ruošiama pagal senus vienuolių išsaugotus receptus / Asmeninio albumo nuotrauka
Dovilė Lebrikaitė
Šaltinis: Žmonės
2023-02-04 13:06
AA

Knygų autorės, žurnalistės ir fotografės Giedrės BARAUSKIENĖS (52) meilė maisto gaminimui gimė dar vaikystėje, kai mamai ir močiutei padėdavo ruošti šildančius pietus ir vakarienę. Iš nostalgijos vaikystės kaimui atsirado ir kulinarinė knyga „Sodo istorijos“. Joje nugulė ne tik receptai, bet ir asmeniškos istorijos.

„Vaikystėje savaitgalius ir atostogas leisdavau senelių ūkyje Šilutės rajone ir dalyvaudavau visuose darbuose. Mačiau, iš kur ir kaip ant stalo atsiranda sūris ir sviestas, dešros ir kumpis, kaip sodinamos ir kasamos bulvės, kaip skiepijami vaismedžiai, kaip iš avilių imami medaus koriai, kaip verdamos uogienės. Šalia buvo Begėdžių giria su savo gėrybėmis. Gyvenimas kaime, darbai – viskas daugiau ar mažiau yra susiję su maisto auginimu ir ruošimu“, – prisimena Giedrė.

Yra produktų, patiekalų, kurių dėl kokių nors priežasčių nemėgstate?

O taip! Neprisijaukinau kalendrų žalumos ir trumų, nepriprantu prie žuvų ir mėsos derinio patiekaluose. Bet iš patirties žinau, kad tam tikra būklė gali padėti susidraugauti su naujais arba nemėgstamais skoniais.