„Subalansuotas augalinis patiekalas man jau savaime tarsi vaistas, o jei dar pavyksta labai skaniai paruošti, valgydama niūniuoju džiaugsmingas melodijas“, – juokiasi šešerius metus Palangoje gyvenanti veganiško maisto tinklaraščio „Blemba, kaip skanu!“ autorė Greta BAJORAITĖ (29).
Kai ragaujant kas nors labai patinka, Gretai išsprūsta: „Blemba, kaip skanu!“ Todėl taip pavadino ir prieš daugiau kaip dvejus metus pradėtą gastronominį tinklaraštį. Ji pati labiausiai mėgsta Azijos šalių virtuvę ir prieskonius, ypač – Indijos. „Patinka, kai lėkštėje yra daug spalvų, tekstūrų, skonių“, – aiškina.
Na, o gaminti jai smagiausia – iš likučių. Sako, kad tada ir ateina netikėtų atradimų valanda. „Vaikystėje buvau smaližė, save net vadindavau saldumynininke, tačiau laikui bėgant cukraus norisi vis mažiau. Nesisieločiau, jei staiga dingtų visi pasaulio saldumynai“, – juokiasi. Ji jau ne vienus metus nevalgo mėsos, yra atsisakiusi pieno produktų ir kiaušinių, alkoholio, geria kavą be kofeino.