Migdolų miltų duona – be glitimo, bet su gausybe baltymų. Receptas

Migdolų duona / Fotolia nuotr.
Migdolų duona / Fotolia nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
2017-01-05 15:13
AA

Jei norite sumažinti labai apdorotos duonos bei apdoroto krakmolo vartojimą, šis receptas jums patiks. Pamatysite, kaip paprasta yra pagaminti šią skanią migdolų miltų duoną, kurioje gausu baltymų ir nėra glitimo.

Reikės*:

  • 2 ¼ st. balintų migdolų miltų;
  • ¼ st. smulkintų linų sėmenų;
  • ½ arb. š. valgomosios sodos;
  • ½ arb. š. smulkios jūros druskos;
  • 5 kiaušinių;
  • ½ valg. š. medaus;
  • 1 valg. š. pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus;
  • 1 valg. š. obuolių sidro acto.

*kiek įmanoma naudokite organiškus produktus

Gaminimas:

Įkaitinkite orkaitę iki 177 °C. Naudodami elektrinį trintuvą, gerai sumaišykite visus sausus ingredientus. Naudokite „pulsavimo“ režimą (turėtų užtekti 10 „pulsų“).

Sudėkite likusius ingredientus ir plakite, kol viskas gerai susimaišys, – apie 30 sekundžių. Nepamirškite nugramdyti elektrinio trintuvo sienelių.

Supilkite tešlą (ji bus tiršta) į 23 x 13 cm aliejumi išteptą duonos kepimo skardą (tešla pripildys skardą iki pusės).

Kepkite 30–35 minutes arba kol į centrą įdurtas dantų krapštukas bus švarus jį ištraukus. Leiskite duonai 30 minučių atšalti skardoje. Tada patiekite.

Pamėginkite ir dar kitokių duonos receptų:

{recipe|352}
{recipe|739}
{recipe|787}
{recipe|1382}
{recipe|1475}
{recipe|1688}
{recipe|1690}
{recipe|2552}
{recipe|2680}
{recipe|2688}
{recipe|2685}
{recipe|2690}
{recipe|2698}
{recipe|2693}
{recipe|2702}
{recipe|2701}
{recipe|2703}
{recipe|2748}
{recipe|2769}
{recipe|4738}
{recipe|4695}
{recipe|2738}
{recipe|2821}
{recipe|3538}
{recipe|4355}
{recipe|4419}
{recipe|4538}
{recipe|2806}
{recipe|2768}
{recipe|2750}
{recipe|3550}
{recipe|2735}
{recipe|2732}
{recipe|2733}
{recipe|2734}
{recipe|2737}
{recipe|2749}
{recipe|2752}