Savaitgalį Vilnius nusidažė rožine spalva: birželio 10-ąją sostinėje pirmąsyk vyko šaltibarščių festivalis – „Pink Soup Fest“. Vasaros be šios šaltos sriubos neįsivaizduojantis modelis, maisto tinklaraščio „Kitchen Julie“ kūrėja Julija STEPONAVIČIŪTĖ (29) siūlo išbandyti keletą šio patiekalo variantų.
Julija džiaugiasi atėjusia vasara, nes ji turėtų būti turininga. „Šiemet šis sezonas man asocijuojasi su nauja pradžia. Išnuomojau butą, kuris buvo pirmieji nuosavi mano namai Vilniuje, išsikrausčiau gyventi kitur. Yra pokyčių ir asmeniniame gyvenime, – prasitaria. – Be to, šį sezoną planuoju daugiau laiko praleisti Lietuvos pajūryje. Noriu būti arčiau gamtos, nes pastaruoju metu jaučiuosi tą santykį šiek tiek apleidusi. Vasarą nauji vėjai dvelkia ir mano virtuvėje: nors labiausiai mėgstu jaukų, šildantį maistą, tarkim, įvairius troškinius, atšilus orams pasinaudoju šviežių daržovių ir vaisių gausa, valgau daugiau žuvų, jūrų gėrybių.“