Ne tik su majonezu: penki kiaušinių pagardai, kurie maloniai nustebins
Esame įpratę virtus kiaušinius valgyti su tradiciniu majonezu arba majonezo ir krienų padažu. Tačiau yra kur kas daugiau pagardų, puikiai derančių prie šio produkto.
Pateikiame penkis pagardų receptus, kurie pagrindiniam Velykų maistui – margučiams – suteiks naujų skonių paletę.
Išbandykite patys ir nustebinkite naujais skoniais Velykų švęsti susirinkusius artimuosius bei svečius!
Ančiuvių su žolelėmis
Sutrinkite smulkintuvu 50 g petražolių, 100 ml alyvuogių aliejaus, 3 šaukštus kaparėlių, 3 ančiuvius, šaukštą baltojo vyno acto, šaukštą citrinos sulčių, 2 skilteles česnako
ir 0,5 šaukštelio tarkuotos citrinos žievelės.
Jei padažas atrodo tirštokas, įpilkite dar aliejaus.
Avokadų pagardas
Smulkintuvu sutrinkite iki vientisos masės gerai prinokusį avokadą, 4 šaukštelius citrinos sulčių ir 1/3 puodelio karšto vandens. Tada įpilkite 4 šaukštelius alyvuogių aliejaus, įberkite žiupsnelį druskos bei šviežiai maltų juodųjų pipirų ir dar kartą išsukite.
Aštrus pomidorų pagardas
Sutrinkite smulkintuvu 200 g konservuotų pomidorų be odelių, išvalytą ir sukapotą Chalapos aitriąją papriką, 0,5 šaukštelio česnakų miltelių, 0,5 šaukštelio alyvuogių aliejaus, 0,5 šaukštelio džiovintų arba šviežių raudonėlių ir žiupsnelį druskos.
Medaus pagardas
120 g trupinto ožkų pieno sūrio sutrinkite iki vientisos masės su 4 šaukštais majonezo, 2 šaukšteliais šviesaus medaus ir šaukštu balzaminio acto.
Jogurto pagardas
Keturis šaukštus natūralaus jogurto be priedų sumaišykite su viena smulkiai kapota arba
išspausta česnako skiltele, žiupsneliu druskos ir šviežiai grūstų juodųjų pipirų. Pagardinkite šlakeliu alyvuogių aliejaus ir šaukšteliu citrinos sulčių. Labai gerai išsukite.
Patarimas
Pagardus galima tiesiog patiekti ant šventinio stalo dailiose padažinėse šalia margučių arba pasinaudoti puikia idėja: išdėlioti lėkštėse kietai virtų kiaušinių puseles ir jas apšlakstyti pasirinktu padažu.