Nesudėtingas „52 kartai“ receptas: upėtakio tartaras

34 kartas: skautiška vakarienė / „52 kartai“ nuotr.
34 kartas: skautiška vakarienė / „52 kartai“ nuotr.
Šaltinis: Žmonės.lt
A
A

„Kodėl „52 kartai“? Metuose yra lygiai tiek savaičių, vadinasi, ir savaitgalių. Taigi, lygiai tiek galimybių ir progų pabūti kartu su pačiais mylimiausiais, pačiais brangiausiais – su savo draugais,“ – maisto ir fotografijos tinklaraštį pristato jo autorius Robertas Daskevičius. Dalinamės „52 kartai“ receptu ir išskirtinėmis nuotraukomis!

Robertas Daskevičius
Robertas Daskevičius / Tinklaraštis „52 kartai“

„Nauja mano maisto fotosesija skirta įkvėpimui tiems, kurie nutars pagauti paskutines šiltas dienas gamtoje. Šį kartą - su skautu nuo 10-ies, šefu Andriumi Kubiliumi ir gardžiais itin lengvai paruošiamais patiekalais, kurie leis pakeisti įprastą meniu gamtoje į šį tą originalesnio ir įdomesnio. Tikiuosi, kad žiūrėdami nuotraukas pajusite miško atmosferą, dūmų kvapą ir pakviesite draugus dar vienam besibaigiančios vasaros nuotykiui su geru maistu. Kaip sako pats šio karto šefas, jei jau važiuojam į gamtą, nebūtina vadovautis stereotipu, kad čia tiks tik makaronai ir „tušonkė“ arba bulvės ir dešrelės, turint vos kelis tinkamus įrankius ir gerus ingredientus ir dar pridėjus vieną ingredientą, vardu fantazija, galima sukurti puikius patiekalus, kurie džiugins akis ir gomurį”, - pasakoja fotografas.

„Sapiegos bistro“ šefas A.Kubilius gamtoje siūlo pasigaminti itin paprastai paruošiamą upėtakio tartarą, ant laužo paruošti jautienos kepsnį su keptais grybais ir daržovėmis, desertui patiekti keptų vaisių ir išsivirti tikros miško arbatos.

Fotografas R.Daskevičius nuo metų pradžios kas savaitę surengia vis naują netikėtą maisto fotosesiją ir iliustruoja vis kito žymaus virtuvės šefo patiekalus, skirtus vakarienei su draugais. Iki metų galo prie projekto prisijungs 52 virtuvės meistrai, daugiausiai prisidedantys prie maisto kultūros puoselėjimo šalyje.

Receptas: Upėtakio tartaras

Reikės:

  • 400 g upėtakio filė
  • 30 g šalotinių svogūnų
  • 50 g agurkų
  • 10 ml žaliosios citrinos sulčių
  • Alyvuogių aliejaus
  • Druskos, pipirų
  • Prieskoninių žolelių (krapų, kalendros)

Kiek: 4 žmonėms

Sudėtingumas: lengva

Supjaustykite upėtakio filė nedideliais kubeliais (iki 3 mm dydžio), užpilkite aliejumi, žaliųjų citrinų sultimis. Sudėkite ir sumaišykite smulkiai kapotus svogūnus ir agurkus. Pagardinkite druska ir pipirais, prieskoninėmis žolelėmis ir patiekite.

      52 kartai
      52 kartai / Tinklaraštis „52 kartai“

      Skanaus!

      Daugiau receptų ir išskirtinių nuotraukų rasite 52kartai.lt