Norite sulieknėti? Atsikratykite vieno įpročio

Moteris renkasi maisto produktus / Fotolia nuotr.
Moteris renkasi maisto produktus / Fotolia nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
2014-05-21 11:25
AA

Mitybos specialistai vienu metu sako, kad dietos nepadeda, tačiau kiti kuria vis naujus mitybos planų variantus. Trumpai tariant, į viską reikia žiūrėti atsargiai ir su sveiku protu... O užvis geriausia pakoreguoti tam tikrus įpročius, kurie skatina svorio augimą.

Tarkime, sportuojate, tačiau prisikemšate vakare; nevalgote visą dieną, laikotės griežtos dietos, o vėliau sugrįžtate prie įprastos mitybos, vadinasi, grįš ir nukritę kilogramai...
 
Trumpai tariant, žavėtis įvairiomis dietomis galite, tačiau verčiau rinktis sveiką gyvenseną. Dietologų nuomone, svorio augimas ir kritimas priklauso ne tik nuo maisto, bet ir nuo laiko, kada jis papuola į mūsų skrandį. Naujausi tyrimai atskleidžia, kad blogiausias įprotis, kurio vertėtų atsikratyti, tai užkandžiavimas po 22 val. vakaro, kadangi taip svoris auga lyg ant mielių. 
 
Tyrime dalyvavo kelios grupės moterų, iš kurių viena vakarieniaudavo 18 val. vakaro, o kita nuo 22 iki 23 val. Maisto, kurį skanavo dailiosios lyties atstovės, kaloringumas buvo visiškai vienodas. Nepaisant to, kad energinė valgių vertė išliko tokia pati, moterys, vakarieniaudavusios vėlesniu metu, priaugo svorio ir sukaupė daugiau riebalų nei tos, kurios valgydavo 18 val. 
 
Esmė ta, kad tokiu metu medžiagų apykaita gerokai sulėtėja, o organizmas riebalus „atsideda“ į šoną. Taigi, nieko keisto, kad dietologai pataria atsikratyti noro užkandžiauti naktimis, ypač, jeigu norite sulieknėti. Beje, įsitikinsite ir patys, kad jausitės kur kas lengvesni, jeigu vakarienę kramsnosite ankstėliau. Specialistai pataria pavalgyti bent jau iki 8 valandos vakaro, o jeigu norite numesti vieną kitą kilogramą – jūsų vakarienės metas turėtų būti apie 18 val. 
 
Ir patarimas tiems, kurie 22 val. būna itin išalkę: suvalgykite obuolį arba išgerkite stiklinę kefyro. Tai numalšins skrandžio šauksmą, tačiau neapsunkins virškinamojo trakto.