Nuo mažens gaminantis Deividas Latyšovič šiandien desertus kuria Roterdame, „Michelin” vertinamame restorane

Deividas Latyšovič / Asmeninio albumo nuotrauka
Deividas Latyšovič / Asmeninio albumo nuotrauka
Remigija Paulikaitė
Šaltinis: Žmonės
A
A

„Tikrai žinau, kad vieną dieną grįšiu į Lietuvą kurti savo restorano“, – sako šiuo metu Nyderlanduose, „Michelin“ žvaigždute įvertintame Roterdamo restorane „Amarone“, dirbantis virtuvės šefas Deividas LATYŠOVIČ (23).

Nuo vaikystės gaminti mėgstantis Deividas kadaise buvo vadinamas jauniausiu šalies virtuvės šefu. Apie jį rašė spauda, jis buvo kviečiamas į kulinarines televizijos laidas. Tas berniukas užaugo ir šiandien toliau siekia savo kulinarinių svajonių. Baigęs Vilniaus licėjų, išvyko į Ispaniją: ten planavo įgyti gastronomijos bakalauro laipsnį. Tačiau po šešių mėnesių studijas metė, nes nusivylė. „Tai buvo keistas gyvenimo etapas, jau net abejojau, ar virtuvė man skirta, – prisimena. – Grįžęs į Vilnių, kurį laiką dirbau pardavimo agentu, bet jutau, kad gaminti vis dėlto patinka. Tuo galutinai įsitikinau kurį laiką vakarais padirbėjęs draugo restorane.“

Prieš ketverius metus jis vėl išvažiavo, šįsyk – į Nyderlandus, norėdamas patirti, ką reiškia dirbi „Michelin“ lygio restoranuose. Taip pat ten studijavo verslo vadybą.