Patarimai, padėsiantys paįvairinti tradicinę baltąją mišrainę

Balta mišrainė / Fotolia nuotr.
Balta mišrainė / Fotolia nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
A
A

Baltoji mišrainė, dar vadinama „Olivjė“ salotomis, yra tradicinis naujametinio stalo patiekalas. Be šio patiekalo, turbūt, neįsivaizduojate ir savo šventinio stalo, tad pateikiame jums patarimų, kurie padės šią mišrainę pagaminti greičiau, įvairiau, ir, tikimės, skaniau.

1. Mišrainę pagaminsite greičiau, jeigu dar žalias daržoves iš karto nuplausite, nulupsite bei supjaustysite kubeliais, o tada išvirsite garų puode arba pasūdytame vandenyje (daržoves meskite į verdantį vandenį.)

Taip pat skaitykite: 5 būdai įdomiai patiekti baltą mišrainę

2. Tradicinį majonezą gali pakeisti jo „pusbroliu“ – „Aioli“ padažu. Receptas:

Jums reikės:

• 4 skiltelių česnako,

• 4 kiaušinio trynių,

• 1 valg. š. citrinų sulčių,

• 0,5 arbat. š. druskos,

• 250 ml alyvuogių aliejaus,

• pipirų ir druskos pagal skonį.

Gaminimas:

1. Česnako skilteles sutrinkite grūstuve arba sumalkite mėsmale. Sumaišykite jas su kiaušinio tryniais, citrinų sultimis ir 0,5 arbat. š. druskos.

2. Tada viską sutrinkite elektriniu smulkintuvu. Neišjungdami smulkintuvo, palaipsniui pilkite alyvuogių aliejų. Viską pagardinkite žiupsneliu druskos ir pipirais.

Taip pat skaitykite: Sausainių diena: virtuvė, kvepianti kepiniais

4. Konservuotus žirnelius gali pakeisti šaldyti: apvirkite arba nuplikykite juos 1–2 min.

5.  Jeigu norite, kad mišrainė būtų gaivesnio skonio, pagardinkite ją svogūnų laiškais, pomidorais (be sėklų), šviežiu agurku (vietoj rauginto) ir obuoliu.

Produktai, padėsiantys paįvairinti skonį:

Raudona žuvis. Galite naudoti silpnai sūdytą arba parūkytą upėtakį bei neriebią (nugaros ir uodegos dalis) lašišos filė. Kad skonis būtų dar išraiškingesnis, į majonezą įmaišykite žaliosios citrinos sulčių.

Rūkyta vištiena. Labiausiai tiks krūtinėlės filė, kuri patiekalą padarys išraiškingesnio skonio,  o į padažą įmaišykite garstyčių grūdelių.

Krabų lazdelės. Į majonezą šiuo atveju įmaišykite sojos padažo ir citrinų sulčių.

Virtas liežuvis. Šios salotos išeina labai švelnaus skonio. Liežuvį reikia virti ilgai, kad būtų itin minkštas. Į majonezą įmaišykite Dižono garstyčių.